Καθημερινή σύνδεση με Πειραιά μέχρι 31 Οκτώβρη - Πιθανή η αύξηση των χειμερινών δρομολογίων λόγω... προσφύγων

Εκτιμά ο ναυτιλιακός πράκτορας, Θόδωρος Μιχαλάκης
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 08/09/2015 - 15:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με την κατάσταση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές να μην παρουσιάζει στοιχεία ύφεσης, αφού και στη Χίο 350 με 500 άτομα καταφτάνουν σε ημερήσια βάση, αποτελεί ζητούμενο η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά και την Καβάλα, η οποία μπαίνοντας πια στην φθινοπωρινή περίοδο παρουσιάζει μείωση στα δρομολόγια που εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση, πλην όμως εξασφαλίζεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά.

Ήδη από αυτήν την εβδομάδα μειώνονται κατά ένα (από τρια που ήταν) τα δρομολόγια προς Καβάλα τα οποία θα γίνονται μόνο από το «Νήσος Ρόδος» μέχρι τις 12 Οκτωβρίου κι αν δεν αλλάξει κάτι – όπως τόνισε ο ναυτιλιακός πράκτορας, Θόδωρος Μιχαλάκης- μετά θα συνεχίσει στη γραμμή το «Νήσος Μύκονος».

Επίσης στη γραμμή του Πειραιά έχει ζητηθεί η δρομολόγηση του «Αριάδνη» κάθε Σάββατο μεσημέρι, ενώ τα υπόλοιπα δρομολόγια θα είναι βραδυνά.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας εκτιμά ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη των αναγκών της Χίου, αν δεν προκύψει κάποια σημαντική αλλαγή στις προσφυγικές ροές ή αν δεν πέσει το βάρος στην εξυπηρέτηση της Μυτιλήνης και μέσω των τακτικών δρομολογίων, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα μένουν λιγότερες διαθέσιμες θέσεις για το νησί μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα τα πλάνα των εταιρειών, με τον κ. Μιχαλάκη να θεωρεί πιθανό φέτος να έχουμε περισσότερα των τεσσάρων εβδομαδιαίως δρομολόγια το χειμώνα, από τη στιγμή που θα υπάρχει ζήτηση.

«Πρέπει να μάθουμε να ταξιδεύουμε με μετανάστες», κατέληξε ο ναυτιλιακός πράκτορας, αναφερόμενος στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, οι οποίες όμως ειδικά στα πλοία – λόγω υγειονομικών συνθηκών- έχουν προκαλέσει ήδη τη δυσφορία κάποιων επιβατών.

Σχετικά Άρθρα