Κίνηση στην αγορά: Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο... καιρός

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 29/12/2021 - 14:22

Οι συγκυρίες μόνο ευνοϊκές δεν ήταν την φετινή εορταστική περίοδο για την αγορά, αφού εκτός της επιρροής που έχει η κατάσταση που βιώνουμε, λόγω κορωνοϊού, ήρθε και ο καιρός να περιορίσει επί της ουσίας τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τα καθιερωμένα ψώνια.

Με την αγορά να φοράει τα γιορτινά της και με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 16 Δεκεμβρίου, η κίνηση αυξήθηκε 2-3 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή.

Κι αν περίμεναν ανατροπή αυτής της κατάστασης την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, μέχρι τώρα -κατά την ίδια- δεν υπάρχει η προσδοκώμενη κίνηση αν και ελπίζει ότι μέχρι την τελευταία ημέρα κάτι θα γίνει.

Η ελπίδα - που ως γνωστόν πεθαίνει πάντα τελευταία- είναι συγκρατημένη μιας και σήμερα αναμένεται ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, αφού όπως είπε η κα Αμπαζή, μπορεί να μην ακούγεται κάτι για το εμπόριο, όμως με περιορισμούς στους άλλους κλάδους έμμεσα πλήττεται και ο δικός τους.

"Αν δεν γίνουν ρεβεγιόν, αν περιοριστούν οι έξοδοι στην εστίαση, θα περιοριστούν και οι ανάγκες των καταναλωτών για αγορές σε ρούχα και παπούτσια. Είναι λογικό και αναμενόμενο", σχολίασε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου.

oi_elpides_mas_pia_strefontai_stis_heimerines_ekptoseis

Σχετικά Άρθρα