Λάθη στα αδήλωτα τ.μ. των ακινήτων επιβάλλουν επαναβεβαίωση στοιχείων

Πέμ, 03/12/2020 - 15:52

 

Την προσοχή των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέβαλαν το προηγούμενο διάστημα διορθώσεις για την επιφάνεια των ακινήτων τους εφιστά ο Αντιδήμαρχος Χίου και Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" από την επεξεργασία των δηλώσεων που γίνεται, με προτεραιότητα στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη λαθών, με υπέρβαση των πραγματικών τ.μ.

"Μπορεί για παράδειγμα ένα ακίνητο να έχει δηλωθεί 2 ή 3 φορές. Μπορεί δηλ. να το έχει δηλώσει ο επικαρπωτής, να το έχει δηλώσει όμως κι αυτός που έχει την υψηλή κυριότητά του. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια στρέβλωση στα τ.μ. της πλατφορμας. Αν συνεχιστεί αυτό τελικά εκείνα που θα εκκαθαριστούν θα είναι πολύ λιγότερα”, ανέφερε ο κος Μπουρνιάς και προέτρεψε τους πολίτες να  ελέγχουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο διότι μέσω αυτού θα ζητηθούν από τους υπαλλήλους του δήμου διευκρινήσεις για τα λάθη που θα εντοπιστούν.

Επιπρόσθετα ο κος Μπουρνιάς θύμισε ότι θα χρεωθούν με αναδρομικά όσοι δήλωσαν τα επιπλέον τ.μ.  από 1/1/2020 και με  βάση το νόμο 4735 του 2020 παρέχεται η δυνατότητα να πληρωθούν μέχρι σε 10 ισόποσες δόσεις μέσω του ΔΕΔΔΗΕ. 

“Αν το ποσό που πρέπει να πληρώσουν είναι πάνω από 290 ευρώ η υπηρεσία του δημου θα επικοινωνήσει μαζί τους είτε με τηλέφωνο είτε ηλεκτρονικά για να δοθούν οδηγίες για τη ρύθμιση των οφειλών τους, γιατί πάνω απ' αυτό το ποσό η ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει μέσω ΔΕΔΔΗΕ”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος ο οποίος καταλήγοντας εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη των πραγμάτων δικαιώνει την πιο συγκρατημένη στάση που είχε η δημοτική αρχή όταν έγινε η συζήτηση της επιβολής των ανταποδοτικών τελών του 2021, σε σχέση με τις αντιπολιτεύσεις που ήθελαν μεγαλύτερη μείωση.

Από τη μια, είπε, τα λάθη στα τ.μ. που δίνουν μια στρεβλή εικόνα εμφανίζοντας περισσότερα ενώ είναι λιγότερα τ.μ. στο σύστημα, από την άλλη η πληροφόρηση ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα κατατεθεί ρύθμιση από την κυβέρνηση και  οι δόσεις από 10 θα μπορέσουν να γίνουν μέχρι και 24, ανατρέπουν τις εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για περισσότερα έσοδα από τα ανταποδοτικά.

Σχετικά Άρθρα