
Τη χρήση του αεροδρομίου στους Ολύμπους αναμένεται να εξετάσουν το επόμενο διάστημα οι τοπικοί φορείς, σε συνεργασία προφανώς με τον άμεσα εμπλεκόμενο που είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως εναλλακτική λύση για την εκτέλεση πτήσεων με υδροπλάνα, την περίοδο που θα είναι σε εξέλιξη τα έργα στο διάδρομο του αεροδρομίου Χίου, που εκτός της υπολειτουργίας του, για ένα διάστημα, τουλάχιστον δύο μηνών, θα απαιτήσουν και την παύση λειτουργίας του.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Α» ο Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αποδήμου Ελληνισμού Βορείου Αιγαίου, Παντελής Μπουρνιάς, είχε χθες τηλεδιάσκεψη με το Νίκο Χαραλάμπους, Διευθύνων Σύμβουλο και Πρόεδρο της εταιρείας Hellenic Seaplanes και εξέτασαν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού προηγούμενα έγινε αναφορά και στις υποδομές για προσθαλάσσωση υδροπλάνων στη Χίο.
«Εξήγησα στον κο Χαραλάμπους ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να έρθουν τα υδροπλάνα σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες», ανέφερε ο κος Μπουρνιάς.
Επεσήμανε ότι οι εγκρίσεις από την περιφέρεια, μέσω της επιτροπής περιβάλλοντος, για τις υποδομές που αφορούν τα υδατοδρόμια έχουν δοθεί, ενώ παράλληλα από μέρους του κου Χαραλάμπους εξετάστηκε και η περίπτωση της χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου στους Ολύμπους, υπό προϋποθέσεις, που αφορούν κυρίως τις υποδομές για την αναμονή των επιβατών (υπόστεγα).
«Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε οι φορείς στο νησί και να συναποφασίσουμε», είπε ο κος Μπουρνιάς, λέγοντας ότι παράλληλα εξετάζεται η εναλλακτική να εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες από και προς τη Χίο μέσω πτήσεων προς Μυτιλήνη ή Σάμο με ανταπόκριση στη συνέχεια στο νησί μας μέσω υδροπλάνων.




































