Να μην γίνουν τα λάθη του 2010

Προτροπή από Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο για επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πλημμυροπαθών
Τρί, 27/01/2015 - 15:03

Τις φερτές ύλες που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και έφραξαν τις σχάρες των φρεατίων και όχι το σύστημα διοχέτευσης ομβρίων της Απλωταριάς, υπέδειξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Γεωργούλης,  ως την αιτία που και αυτή τη φορά, δεκάδες μαγαζιά πλημμύρισαν στην κεντρική αγορά, μέχρι και τη Βενιζέλου.

Ο ίδιος, υδραυλικός στο επάγγελμα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο αναφέρθηκε κυρίως σε εκείνα που πρέπει να γίνουν, με προτεραιότητα στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από το Δήμο, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο για την καταγραφή των ζημιών και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Ήδη στα ΚΕΠ του δήμου οι επιχειρηματίες, βιοτέχνες κ.λ.π. που επλήγησαν μπορούν να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στην Περιφερειακή Ενότητα, η οποία συγκρότησε 3 επιτροπές αποτελούμενες από 2 δικά της στελέχη και 1 του Επιμελητηρίου, που θα επιφορτιστούν με το έργο της πραγματογνωμοσύνης.

«Ζητάμε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του 2010, η ασυνεννοησία που υπήρξε και να προωθηθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις», τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μικές Κριμιζής, που προέτρεψε τους πληγέντες να μην καθυστερήσουν τη συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών και τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να πιεστεί η πολιτεία για να αυξήσει το ποσοστό της αποζημίωσης που παραμένει στο 30% του συνόλου της ζημιάς.

Όπως προαναφέρθηκε σε ερώτηση που υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τα αίτια της πλημμύρας, σημείωσε ότι το έργο της Απλωταριάς έχει δοκιμαστεί, επισημαίνοντας την ανάγκη ευσυνειδησίας των πολιτών, που δεν πρέπει να αφήνουν μπάζα και διάφορα άλλα υλικά στους δρόμους, τα οποία σε περίπτωση βροχής καταλήγουν στα φρεάτια και δημιουργούνται τα προβλήματα.

«Μέχρι και βότσαλα είδαμε στα φρεάτια», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εστίασε στα νερά του Καλοπλύτη, λέγοντας ότι χρειάζεται ένα έργο που θα μπορέσει να τα συγκρατήσει ώστε να μην καταλήγουν στην Απλωταριά και τη Βενιζέλου, με τα συνήθη αποτελέσματα, θεωρώντας ότι υπάρχουν ευθύνες και σε εκείνους που μελετούν τα έργα.

Σχετικά Άρθρα