Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Νέα παράταση... εργασίας για 43 στην υπηρεσία καθαριότητας

Γ. Μπελέγρης: Σε 15 ημέρες πρόσληψη 25 3μηνιτών και αιτήσεις υποψηφίων για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Τρί, 05/06/2018 - 13:07

Νέα παράταση... εργασίας έλαβαν σήμερα οι 43 παρατασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, το δικαστήριο ανέβαλε για τις 2 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσής τους και έως τότε παραμένουν στην υπηρεσία.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, όπως και οι 51 μόνιμοι απασχολούνται στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων και στην ανακύκλωση. Οι 22 νέοι που προσελήφθησαν (εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης πρόσληψης για 14, επίσης μόνιμους, που δεν υπογράφουν ακόμα, μιας και προς το παρόν έχουν αναρτηθεί μόνο οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων), όπως είπε ο κ. Μπελέγρης έχουν κατανεμηθεί ως γενικών καθηκόντων εργάτες σε δημοτικές ενότητες για χορτοκοπές κ.λ.π., ενώ αναμένεται μέσα στο επόμενο 15νθημερο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 25 3μηνιτών που θα καλύψουν ανάγκες σάρωσης.

"Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο δήμος καλύπτει όλο το νησί, από το Άγιο Γάλα έως το Πυργί, έχουμε 102 σχολεία, 142 παιδικές χαρές, πλήθος κοινόχρηστων χώρων κι όλα αυτά απαιτούν πολλούς εργαζόμενους", κατέληξε ο κ. Μπελέγρης, ο οποίος για το επόμενο διάστημα εναποθέτει τις ελπίδες του στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που για το Δήμο Χίου προβλέπει την πρόσληψη 160 εργαζομένων, εκ των οποίων - όπως είπε- 100 εργάτες και 10 οδηγοί.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 16:32

                          Η μείωση μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων, λόγω κορωνοϊού, θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Χίου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη,  κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, διά περιφοράς- την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 6 μ.μ.

Όπως διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μισθώσεις με μείωση κατά 40% των ενοικίων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπάρχει για μείωση των ενοικίων κατά 8% - σε ετήσια βάση- μετά από αίτημα του ενοικιαστή.

Όσον αφορά τις μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο, λόγω κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, επίσης παρέπεμψε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κεντρικά σημειώνοντας ότι δεν θα εισπραχθούν για όσο διάστημα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, σημειώνοντας ότι για πρακτικούς λόγους θα περιμένουν να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα και μετά θα εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις.

Με τις υπηρεσίες του Δήμου να υπολειτουργούν, λόγω της πανδημίας και με δεδομένες τις αλλαγές που έχει επιφέρει στο οικονομικό γίγνεσθαι όλη αυτή η κατάσταση, τονωτική ένεση αποτελούν δύο χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από το Δήμο και γνωστοποιήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο, Χάρη Μπουρνιά.

Πρόκειται για την έγκριση ποσού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και για ποσό 879.000 ευρώ που θα αποδοθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας και εσόδων.

 

Με τις υπ

den_tha_plirosoyn_antapodotika_gia_oso_ehoyn_loyketo_ta_katastimata