Νέα παράταση... εργασίας για 43 στην υπηρεσία καθαριότητας

Γ. Μπελέγρης: Σε 15 ημέρες πρόσληψη 25 3μηνιτών και αιτήσεις υποψηφίων για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Τρί, 05/06/2018 - 13:07

Νέα παράταση... εργασίας έλαβαν σήμερα οι 43 παρατασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, το δικαστήριο ανέβαλε για τις 2 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσής τους και έως τότε παραμένουν στην υπηρεσία.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, όπως και οι 51 μόνιμοι απασχολούνται στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων και στην ανακύκλωση. Οι 22 νέοι που προσελήφθησαν (εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης πρόσληψης για 14, επίσης μόνιμους, που δεν υπογράφουν ακόμα, μιας και προς το παρόν έχουν αναρτηθεί μόνο οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων), όπως είπε ο κ. Μπελέγρης έχουν κατανεμηθεί ως γενικών καθηκόντων εργάτες σε δημοτικές ενότητες για χορτοκοπές κ.λ.π., ενώ αναμένεται μέσα στο επόμενο 15νθημερο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 25 3μηνιτών που θα καλύψουν ανάγκες σάρωσης.

"Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο δήμος καλύπτει όλο το νησί, από το Άγιο Γάλα έως το Πυργί, έχουμε 102 σχολεία, 142 παιδικές χαρές, πλήθος κοινόχρηστων χώρων κι όλα αυτά απαιτούν πολλούς εργαζόμενους", κατέληξε ο κ. Μπελέγρης, ο οποίος για το επόμενο διάστημα εναποθέτει τις ελπίδες του στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που για το Δήμο Χίου προβλέπει την πρόσληψη 160 εργαζομένων, εκ των οποίων - όπως είπε- 100 εργάτες και 10 οδηγοί.

Σχετικά Άρθρα