ΟΕΒΕ Χίου σε Κυβέρνηση: Μέτρα στήριξης της αγοράς

Δευ, 16/03/2020 - 12:16

Την λήψη μέτρων για τη στήριξη της αγοράς θέτει η Διοίκηση της ΟΕΒΕ Χίου στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας, ενώ παράλληλα και η Ομοσπονδία, μετά τον Εμπορικό Σύλλογο, κρίνει σκόπιμο να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα .

Αναλυτικά σε αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου μετά τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του Κορωναιού, θεωρεί ότι το επόμενο βήμα που θα έπρεπε να γίνει από την πλευρά της πολιτείας είναι η στήριξη των επαγγελματιών και των εμπόρων.

Η πτώση της εθνικής οικονομίας είναι αλληλένδετη με τη δυσμενή θέση που θα βρεθούν οι επαγγελματίες όταν θα κληθούν να πληρώσουν μισθοδοσίες, ενοίκια καταστημάτων, φορολογικές υποχρεώσεις και ενδεχομένως διακανονισμούς οφειλών.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου θεωρεί ότι θα πρέπει να παρθούν τα παρακάτω μέτρα στήριξης για να δοθεί μια ανάσα στην αγορά:

  1. Προσωρινή παύση καταβολών που αφορούν Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., δόσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, δόσεις οφειλών προς το Δημόσιο, εισφορές και δόσεις ρυθμίσεων προς ΕΦΚΑ
  2. Απελευθέρωση κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών έτσι ώστε οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα δεσμευμένα χρηματικά ποσά για την κάλυψη των τρεχόντων εξόδων τους
  3. Προσωρινή παύση όλων των πλειστηριασμών για τις επιχειρήσεις
  4. Προσωρινή παύση καταβολών δημοτικών τελών και φόρων για τις επιχειρήσεις
  5. Παράταση καταβολής υποχρεώσεων προς τις τράπεζες σχετικών με τις δανειακές συμβάσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων
  6. Χορήγηση βοηθήματος από την Κυβέρνηση προς τους επαγγελματίες
  7. Εξαίρεση καταβολής ΕΝΦΙΑ των επαγγελματιών και επιχειρηματικών ακινήτων των νησιών μας για το 2020

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται έως ότου η εθνική οικονομία και αγορά επανέλθει στην κανονικότητα.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά από την Κυβέρνηση το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου με υπουργική απόφαση καθώς πρωτεύον μέλημα θα πρέπει να είναι η υγεία των εργαζομένων, του καταναλωτικού κοινού αλλά και των ίδιων των επαγγελματιών!

Μένουμε σπίτι! Μένουμε υγιείς!»

Σχετικά Άρθρα