Χίος, Δευτέρα 24 Ιουνίου

Παράπλευρες τουριστικές απώλειες στη Χίο, από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

Κ. Μπολλάς, τουριστικός πράκτορας: Έρχονται λιγότεροι, καταναλώνουν λιγότερα
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 23/05/2018 - 13:10
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η τουρκική λίρα καταρρέει κι όπως είναι αναμενόμενο το γεγονός αυτό επηρεάζει την τουριστική κίνηση από τα απέναντι παράλια, με τον τουριστικό πράκτορα, Κώστα Μπολλά να αναφέρει στην “Α” ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια μείωση των επισκεπτών, που κατ’ εκτίμηση φτάνει στο 20%, ενώ παράλληλα όσοι έρχονται στο νησί δεν ξοδεύουν στον ίδιο βαθμό που το έκαναν το προηγούμενο διάστημα.

“Τα πράγματα δεν είναι πολύ ευχάριστα. Τα δρομολόγια δεν έχουν αλλάξει αλλά έχει μειωθεί ο αριθμός των επιβατών κι αυτό επηρεάζει όλη την αγορά. Πριν φεύγοντας οι Τούρκοι έμπαιναν στα καραβάκι και είχαν στα χέρια τους τσάντες, σήμερα κουβαλούν τα απολύτως απαραίτητα”, λέει ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας, σημειώνοντας ότι η ισοτιμία λίρας - ευρώ σκαρφάλωσε στο 5,7 προς 1, οπότε αυτό περιορίζει σημαντικά, κυρίως τους έχοντες μικρά εισοδήματα, ενώ και οι πιο εύποροι, υπολογίζουν αυτή τη διαφορά και είναι φειδωλοί στις αγορές τους.

Παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά, όπως είπε στο Ράδιο “Α” είναι οι εκλογές, με μόνο “θετικό” στοιχείο το ότι αυτές ορίστηκαν να γίνουν τον Ιούνη και όχι τον Σεπτέμβρη, γιατί τουλάχιστον έτσι ότι είναι να γίνει θα γίνει πιο σύντομα, οπότε υπάρχει μια ελπίδα, να μην χαθεί τουλάχιστον όλη η θερινή περίοδος… αν και κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το τι θα βγάλει η κάλπη και πόσο το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τις οικονομικές καταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/06/2019 - 23:00

«Τουρισμός είναι οι άνθρωποι». Αυτό λέει μεταξύ άλλων στον  Γιάννη Τζούμα «Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η νέα Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Αντιγόνη Μαϊστράλη.

Γεννημένη μόλις το 1985 και διευθύνοντας την μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας στην Βολισσό, Αντιγόνη Μαϊστράλη ξεδιπλώνει τις δικές της αλήθειες για τον τουρισμό, θεωρώντας ότι σαν νησί δεν έχουμε καλλιεργήσει τουριστική συνείδηση.

 

 

aytoprosopos_antigoni_maistrali