Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Προσεγγίζουν τους 5.000 οι Πασχαλινοί επισκέπτες της Χίου

3.500 αφίξεις ακτοπλοϊκώς, 350 ΙΧ και η έλευση κορυφώνεται αύριο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/04/2019 - 14:12

Η έλευση των πασχαλινών επισκεπτών με τα πλοία ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή 19 Απριλίου και κορυφώνεται σήμερα και αύριο, με τον αριθμό των επιβατών από Πειραιά προς Χίο να προσεγγίζει τους 3.500, στους οποίους θα προστεθούν άλλοι 1.300 με 1.400, που θα αναχωρήσουν σήμερα από το μεγάλο λιμάνι για το νησί μας, καθώς και όσοι θα ταξιδέψουν με το αυριανό ημερήσιο δρομολόγιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου, που παρουσίασε ο ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Ματθαίος Παριάρος, τις τελευταίες δύο ημέρες με τα πλοία της γραμμής έχουν αποβιβαστεί στη Χίο και 350 ΙΧ ενώ αναμένονται άλλα 150 αύριο τα ξημερώματα.

Από Χίο προς Πειραιά από τις 19 Απριλίου έως χθες ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς 1.800 επιβάτες, ενώ από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούν να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η κίνηση είναι μικρότερη ή όχι από τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως για όσους θέλουν να αναχωρήσουν από τον Πειραιά αύριο το πρωί, όπως ανέφερε, υπάρχουν ακόμη αρκετές κενές θέσεις.

Σχετικά Άρθρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΠΟΧΗ
Παρ, 05/06/2020 - 14:17

Προσπαθούμε, προωθούμε, εργαζόμαστε, για τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας καθώς χτες πραγματοποιήθηκε περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού με την συμμετοχή και  του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Νύκτα αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την τουριστική ανάπτυξη στην μετά κορωνοϊού εποχή αλλά και τα πρωτόκολλα υγείας σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τόνισε ότι αυτό που φέρνει τους επισκέπτες-τουρίστες στα νησιά μας είναι οι φυσικές ομορφιές τις οποίες πρέπει να προστατεύουμε.