Σφράγισε το νησί και από την Τουρκία

Σάβ, 14/03/2020 - 19:21

Μέρες τώρα με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Β. Αιγαίου, Παντελής Βρουλής, ζητά το κράτος και ο ΕΟΔΥ που παίρνουν μέτρα για το σταμάτημα της διασποράς του κορωνοϊού, να σταματήσουν τη διακίνηση επιβατών προς και από την Τουρκία.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, η Χίος είχε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 αρκετό κόσμο που την επισκέφθηκε από τα απέναντι παράλια, αφού για να σταματήσουν τα δρομολόγια πρέπει να εκδοθεί ΦΕΚ, διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Έτσι πιο πρακτική η Λιμενάρχης Χίου κάλεσε τους εκπροσώπους των Εταιρειών, που εκτελούν δρομολόγια και τους ζήτησε να σταματήσουν αυτά αυτοβούλως, πρωτοβουλία με την οποία συμφώνησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Βρουλής και ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Κυριάκος Ζοάνος, κάνοντας χρήση μίας διάταξης, που αναφέρει ότι μπορούν να ανασταλούν τα ταξίδια από το εξωτερικό αν το σημείο πρόσδεσης των πλοιαρίων δεν θεωρείται ασφαλές.

Έτσι αφού αναχωρήσουν όσοι ήρθαν από απέναντι, θα επιτραπεί μόνο για αύριο Κυριακή η άφιξη φορτηγών οχημάτων, με τους οδηγούς τους να ελέγχονται στο Τελωνείο -αν και είναι γνωστό ότι η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί σε 14 μέρες-, ενώ σε αυτοπεριορισμό θα προταθεί να τεθούν και δύο Χιώτες που ταξίδεψαν προς Τουρκία και επιστρέφουν επίσης την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Σημειώνεται βέβαια ότι τα ταξίδια εκτός του κινδύνου αν συνεχίζονταν δεν έχουν κανένα νόημα αφού για παράδειγμα οι επισκέπτες ερχόμενοι βρίσκουν τα πάντα κλειστά με χαρακτηριστικό για παράδειγμα να φάνε σήμερα στο ύπαιθρο και σε πακέτο αφού δεν υπήρχε ανοικτό εστιατόριο να τους εξυπηρετήσει.

Σχετικά Άρθρα