Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

Σφράγισε το νησί και από την Τουρκία

Σάβ, 14/03/2020 - 19:21

Μέρες τώρα με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Β. Αιγαίου, Παντελής Βρουλής, ζητά το κράτος και ο ΕΟΔΥ που παίρνουν μέτρα για το σταμάτημα της διασποράς του κορωνοϊού, να σταματήσουν τη διακίνηση επιβατών προς και από την Τουρκία.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, η Χίος είχε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 αρκετό κόσμο που την επισκέφθηκε από τα απέναντι παράλια, αφού για να σταματήσουν τα δρομολόγια πρέπει να εκδοθεί ΦΕΚ, διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Έτσι πιο πρακτική η Λιμενάρχης Χίου κάλεσε τους εκπροσώπους των Εταιρειών, που εκτελούν δρομολόγια και τους ζήτησε να σταματήσουν αυτά αυτοβούλως, πρωτοβουλία με την οποία συμφώνησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Βρουλής και ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Κυριάκος Ζοάνος, κάνοντας χρήση μίας διάταξης, που αναφέρει ότι μπορούν να ανασταλούν τα ταξίδια από το εξωτερικό αν το σημείο πρόσδεσης των πλοιαρίων δεν θεωρείται ασφαλές.

Έτσι αφού αναχωρήσουν όσοι ήρθαν από απέναντι, θα επιτραπεί μόνο για αύριο Κυριακή η άφιξη φορτηγών οχημάτων, με τους οδηγούς τους να ελέγχονται στο Τελωνείο -αν και είναι γνωστό ότι η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί σε 14 μέρες-, ενώ σε αυτοπεριορισμό θα προταθεί να τεθούν και δύο Χιώτες που ταξίδεψαν προς Τουρκία και επιστρέφουν επίσης την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Σημειώνεται βέβαια ότι τα ταξίδια εκτός του κινδύνου αν συνεχίζονταν δεν έχουν κανένα νόημα αφού για παράδειγμα οι επισκέπτες ερχόμενοι βρίσκουν τα πάντα κλειστά με χαρακτηριστικό για παράδειγμα να φάνε σήμερα στο ύπαιθρο και σε πακέτο αφού δεν υπήρχε ανοικτό εστιατόριο να τους εξυπηρετήσει.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Και ο δημοτικός χώρος που θα λειτουργήσει θα έχει αντίστοιχες χρεώσεις με τον ιδιωτικό
Πέμ, 04/06/2020 - 15:59

Κλειστός υπό την απειλή προστίμων, μιας και ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί πλήρως παραμένει ο υπό διαμόρφωση χώρος για την εναπόθεση μπάζων του Δήμου Χίου, στο πρώην λατομείο Βαλασάκη. 

Στο θέμα επανήλθε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους επαγγελματίες ότι η δωρεάν εναπόθεση μπάζων... τελείωσε και όταν δοθεί προς χρήση ο δημοτικός χώρος, ο οποίος αφού αδειοδοτηθεί θα παραχωρηθεί στη ΔΙΑΝΟΧ και δεν αποκλείεται - όπως είπε- να ανατεθεί σε ιδιώτη η λειτουργία του, η παραλαβή αδρανών υλικών θα γίνεται με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, που καθορίζεται από το Υπουργείο. 

"Ότι γίνεται με την ΑΝΑΚΕΜ θα γίνεται στο νέο χώρο. Διαφορετική τιμή θα έχουν τα υλικά στα οποία έχει γίνει διαλογή, άλλη αυτά που είναι ανάμεικτα με σκουπίδια κ.ο.κ.", σημείωσε ο κος Αναγνώστου και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν με εκπροσώπους της εταιρείας για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των αδρανών υλικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το λατομείο Βαλασάκη, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος για τα στερεά απόβλητα, είχε χρησιμοποιηθεί, όπως είπε ο κος Αναγνώστου, παρόλο που είχε κλειστεί από το Δήμο, από το τέλος Ιανουαρίου. Κάποιοι - είπε-   έριξαν μπάζα και σκουπίδια  τα οποία μάζεψε ο δήμος και στη συνέχεια τοποθέτησε μεγάλες πέτρες στην είσοδο αποκλείοντας ξανά την πρόσβαση το χώρο.

"Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στο υπουργείο κατά του δήμου. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την επιβολή προστίμων και μάλιστα υψηλών, όπως αυτά που αφορούν περιβαλλοντικές παραβάσεις, τα οποία σε τελική ανάλυση θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες", ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι εκείνο που υπολείπεται για την αδειοδότηση του χώρου είναι η οριοθέτησή του με πασσάλους και η τελική έγκριση της εγκατάστασης από το Δασαρχείο.

ohi_mpaza_sto_latomeio_valasaki_-_se_adiexodo_oi_epaggelmaties