Σχεδόν μηδενικά τέλη για όλους τους επαγγελματίες εστίασης

Τρί, 09/03/2021 - 07:41

Η σχεδόν μηδενική καταβολή τελών θα επεκταθεί και κοινόχρηστους χώρους και στα ανταποδοτικά ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου καταστημάτων εστίασης, Κωνσταντίνο Βεζέρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κλιαμενάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκος Ζωάνος, με το Δήμαρχο να αναφέρει ότι οι αποφάσεις τους στοχεύουν στη στήριξη του κλάδου που επλήγη σημαντικά από την πανδημία και στην παρακίνηση των επαγγελματιών να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία.

Αναλυτικά στα της συνάντησης αναφέρεται το παρακάτω δελτίο Τύπου του Δήμου:

«Βασικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η απόφαση του Δημάρχου Χίου για την εφαρμογή μηδενικών τελών στους επαγγελματίες που έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.  

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, σχεδόν μηδενικά θα είναι και τα ανταποδοτικά σε μία προσπάθεια στήριξης του κλάδου και παρακίνησης των επαγγελματιών να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για όλους τους επαγγελματίες και για όλους τους χώρους εστίασης σε όλο το νησί και όχι μόνο στη Προκυμαία.

Από την πλευρά του, ο κ. Βεζέρης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που αφουγκράστηκαν το μείζον αυτό πρόβλημα και με ευαισθησία έλαβαν τις παραπάνω αποφάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισφραγίστηκε ακόμα μία φορά η άριστη επικοινωνία και ο παραγωγικός διάλογος μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των επαγγελματιών εστίασης και επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Χίου στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης των καταστηματαρχών με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει».

Σχετικά Άρθρα