Σχόλιο για τις εξελίξεις στους συνεταιρισμούς της ΕΜΧ

Τρί, 12/04/2022 - 06:25

"Οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού της ΝΔ ότι δεν θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών μαστιχοπαραγωγών στην ΕΜΧ, σηματοδοτεί μια προσωρινή αναδίπλωση από την εφαρμογη του νόμου 4673/20 στα καταστατικά των Α'θμιων Συνεταιρισμών. Εφαρμογή που βρήκε αρνητική απάντηση από τους συνεταιρισμους Νενήτων, Βουνού και Ελάτας" αναφέρουν σε επιστολή τους προς τα μέσα οι μαστιχοπαραγωγοί Στρατής Κακαρίνος και Σταύρος Βαρβάκης σημειώνοντας:

«Ο στόχος Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ του μεγαλύτερου ελέγχου της μαστίχας από επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των βιοπαλαιστών μαστιχοπαραγωγών είναι απαράβατος γι' αυτό και ο καβγάς τους είναι υποκριτικός.

Άλλωστε ο νόμος αυτός δεν αφορούσε μονάχα τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων στην ΕΜΧ αλλά και την ορμητική είσοδο επιχειρηματιών κατά 35%, το οποίο προωθεί τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον προηγούμενο νόμο του.

Μόνος δρόμος για τους μαστιχοπαραγωγούς, για να προστατέψουμε το εισόδημα και την παραγωγή μας είναι όπως φάνηκε και πρόσφατα η ετοιμότητα και ο δικός μας αγώνας ενάντια σε αυτήν την πολιτική που καραδοκεί και μας ξεκληρίζει.

Όπως επισημάναμε και το Φλεβάρη, είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε χωριό να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης για το παρόν και το μέλλον των μαστιχοπαραγωγών και των χωριών μας».

Στρατής Κακαρίνος, Σταύρος Βαρβάκης μαστιχοπαραγωγοί και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στη ΓΣ της ΕΜΧ.

Σχετικά Άρθρα