Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Σταδιακή προσαρμογή στα νέα μέτρα συναλλαγών στις τράπεζες

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 27/03/2020 - 15:59

Σταδιακά οι συναλλασόμενοι με τις τράπεζες προσαρμόζονται στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν τις αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησής τους, για συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλαγών, όχι από τον γκισέ των τραπεζών, αλλά από τα ΑΤΜ ή μέσω ιnternet/mobile banking.

Ο Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Χίου, Τάσος Κώσταλος, προς άρση κάθε παρεξήγησης, ενημέρωσε, ότι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σε καμία περίπτωση δεν αφορούν σε περιορισμό των αναλήψεων, δηλ. δεν επανέρχεται καμιάς μορφής capital controls.

Σημείωσε ότι από τις κυριότερες αλλαγές που επιβάλλονται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των συναλλασσόμενων εντός των τραπεζικών καταστημάτων, στο πλαίσιο των μέτρων για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού αφορούν τα παρακάτω:

αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

• καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα

Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

η  ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμη και αν κάποιοι δεν έχουν κάρτα μπορούν πλέον να την εκδώσουν άμεσα, ενώ για την περίπτωση των ηλικιωμένων μπορεί να γίνει ηλεκτρονική εξουσιοδότηση π.χ. στα παιδιά τους για να διεκπαιρεώσουν τη διαδικασία, με τη χρήση των κωδικών του taxis.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 18:52

Τα μέτρα επανεκκίνησης και στήριξης του τουριστικού κλάδου της Χίου και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid – 19, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Χίου και την Ένωση Ξενοδόχων  του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των δύο φορέων παρουσίασαν στον κ. Μηταράκη τις προτάσεις τους για την ενίσχυση των προγραμμάτων τουρισμού που αφορούν στην Χίο, όπως μεταξύ άλλων είναι: το πρόγραμμα τουρισμός για όλους-voucher διακοπών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, σε συνδυασμό με την πρόταση για επιδότηση των μεταφορών ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, την μείωση του ΦΠΑ διαμονής, καθώς και την δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου έναντι της πανδημίας.