Σταθερή τιμολογιακή πολιτική από τη ΔΕΥΑΧ και το 2016;

Άργησε αλλά ήρθε η πρώτη από τις δύο δόσεις για την επιδότηση των αφαλατώσεων
Πέμ, 19/11/2015 - 15:23

Το ερωτηματικό στον τίτλο μπαίνει γιατί επισήμως απόφαση δεν υπάρχει από το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης όμως πρόθεση του Προέδρου της είναι να εισηγηθεί να μην υπάρξει καμία αύξηση για το 2016 στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ και σε κάποιες περιπτώσεις να γίνει και μείωση.

Τη  Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Απόστολος Τζιώτης στο Ράδιο «Α»,  καλούνται άτυπα τα μέλη της διοίκησης να δουν τα οικονομικά δεδομένα και να γίνει ανταλλαγή απόψεων, ώστε στη συνέχεια το θέμα να έρθει στο Δ.Σ.

«Η εισήγησή μου», είπε, «θα είναι να μείνουν αμετάβλητα τα τιμολόγια, να δούμε περιοχές, όπως τα χωριά της Αμανής, στα οποία μπορούν να γίνουν κάποιες οριακές μειώσεις και να βοηθηθούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μειώνοντας ακόμα και στο μισό τα τιμολόγια άρδευσης από Ζυφιά και Κατράρη».

Ως στόχους της επιχείρησης για εξοικονόμηση πόρων ο κ. Τζιώτης ανέφερε την προσπάθεια αντιμετώπισης των φαινομένων ατιμολόγητων παροχών και των ανεξόφλητων λογαριασμών, καθώς και ενέργειες περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αποτελεί σημαντική δαπάνη για τη ΔΕΥΑΧ.

Η δημοτική επιχείρηση, μετά τη θετική εξέλιξη της ρύθμισης του δανείου, για την οποία περιμένει  βέβαια και την απόφαση της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης που θα αποδεσμεύσει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, τις τελευταίες ημέρες είχε κι ένα ακόμη ευχάριστο νέο, αφού έστω και αργά, έστω και κατά το ήμισυ, δόθηκε η πρώτη δόση για την επιδότηση των αφαλατώσεων, ποσού 471.000 ευρώ.  Εννοείται ότι χρόνο με το χρόνο το ποσό της ετήσιας επιδότησης μειώνεται σημαντικά (πέρσι π.χ. ήταν 1 εκ. ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει στο 1,5 εκ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μια επιχείρηση με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ).

Σχετικά Άρθρα