Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Στο μείον 70% η κατανάλωση καυσίμων στη Χίο

Ενίσχυση του κλάδου τους ζητούν οι βενζινοπώλες
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 31/03/2020 - 16:25
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μείωση ακόμα και κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφουν μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, που ισχύουν το τελευταίο 10ήμερο, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων Χίου, που συντάσσονται με το αίτημα της ομοσπονδίας τους, να ενταχθεί και ο κλάδος τους στους δικαιούχους μέτρων στήριξης που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Ηλίας Σαββάκης, η πτώση φάνηκε από το κλείσιμο της αγοράς και κορυφώθηκε από τον περιορισμό στην κυκλοφορία.

«Ήδη τα περισσότερα πρατήρια κλείνουν πια στις 7 το απόγευμα», τόνισε ο κος Σαββάκης λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση μπορεί να εξεταστεί περαιτέρω το ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας τους.

Το μόνο μέτρο, μέχρι στιγμής που ανακοινώθηκε και που αποτελεί θετικό βήμα, όχι όμως αρκετό, είναι ότι τουλάχιστον οι εργαζόμενοί τους θα τύχουν της ενίσχυσης των 800 ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο τους είναι  ότι οι καταναλωτές λόγω της επικρατούσας αβεβαιότητας δε δελεάζονται ούτε από την πτώση της τιμής των καυσίμων, παρόλο που π.χ. το πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,10 ευρώ/ λίτρο που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν η πώλησή του, έχει φτάσει στα 0,94 ευρώ / λίτρο.

Σχετικά Άρθρα

Μέχρι την Τετάρτη αιτήσεις στο Δήμο
Δευ, 01/06/2020 - 15:20

Ο Δήμος Χίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ.311/2020 (ΑΔΑ:6ΩΟ0ΩΗΝ-ΤΩ4) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 Εργάτες Καθαριότητας, πέντε(5) ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και δυο (2) ΔΕ29 Οδηγούς , για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ/νσης Καθαριότητας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Κατόπιν τούτου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας

20

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

5

ΔΕ 29 Οδηγών με άδεια οδήγησης Γ(C) κατηγορίας και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου

2

Για την πρόσληψη ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ 2 του Ν 2527/1997.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , στο γραφείο του Πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Χίος). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 3/6/2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 22713-50821 και 22713-50884 (Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Θ. Χαβιάρα και Μ. Φραγκάκη).