Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Τετραπλή προστασία της μαστίχας στην Αυστραλία

Πέμ, 17/10/2019 - 20:19
φωτο αρχείου

Την προστασία 33 ελληνικών γεωγραφικών ενδείξεων προτείνει στην Αυστραλία η Κομισιόν 4 από τα οποία αφορούν 1) την Μαστίχα Χίου (Masticha Chiou) Φυσικές ρητίνες, 2) το Μαστιχέλαιο Χίου (Mastichelaio Chiou) Αιθέρια έλαια, 3) την Τσίκλα Χίου (Tsikla Chiou) Φυσικές ρητίνες, και 4) την Μαστίχα Χίου (Masticha Chiou).
Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΜΧ σε ανάρτηση "Με τέτοιες ενέργειες, αναφοράς της Χίου,  κατωχυρώνεται το προιόν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενάντια σε κάθε ενέργεια μίμησης ή απομίμησης του, είτε προέρχετε από Ανατολικά Βόρεια, Νότια ή Δυτικά του νησιού, κι όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν από μόνα τους, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ΕΜΧ.
Βέβαια απ τον κατάλογο λείπουν προιόντα όπως Ούζο Χίου ή Μανταρίνι Χίου ή Θρουμπα Χίου, κτλ πράγμα που θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους παραγωγικούς φορείς του νησιού."

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 19:22

Ένα νησί στο οποίο ζητούμενο είναι ένα μικρό Ξενοδοχείο ανοιχτό όλο το χρόνο, το να ανιχνεύεατι ο τουρισμός είναι ζήτημα.

Έτσι με αυτό το πρίσμα στην ουσία της αρχής θα πρέπει να δεί κανείς την  συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του νεοφυούς Φορέα Τουρισμού Χίου και της Επιτροπής ανάπτυξης του Δήμου Οινουσσών. 

Περιμένουμε τα αποτελέσματα και ειδικά την απάντηση σε ένα ερώτημα, που πρώτος πρέπει να ψάξει ο Δήμος Οινουσσών.

Πόσοι Χιώτες έχουν επισκεφθεί έστω μαι μια φορά στη ζωή τους τις Οινούσσες;