Τι θα δουν, θα ακούσουν και θα γευτούν οι εμπορικοί ακόλουθοι στη Χίο

Παρ, 16/05/2014 - 10:51

 

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Προξενείου μας στη Σμύρνη, φτάνουν σήμερα το βράδυ στο νησί μας, για διήμερη επίσκεψη, οι Εμπορικοί Οικονομικοί Ακόλουθοι των Πρεσβειών 35 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τουρκία.

Από την Περιφέρειακή Ενότητα και το Τμήμα Τουρισμού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

19.45: Άφιξη στο λιμάνι της Χίου. Μεταφορά με λεωφορείο στο ξενοδοχείο.

 

21.30: Δείπνο στο “Αργέντικον” στον Κάμπο, προσφορά του “Αργέντικον”

 

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

 

9.30 - 10.30: Μεταφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στην αίθουσα συνεδρίων “Μιχαήλ Βουρνούς”. 

Καλωσόρισμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κο Κωνσταντίνο Γανιάρη. 

Παρουσίαση των παραγωγικών κλάδων της Χίου και των τοπικών επιχειρήσεων, από τον κο Γεώργιο Περρή, εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου.

 

10.30 - 11.30: Περιήγηση με ξεναγό στην πόλη της Χίου.

 

11.30 - 12.30: Επιτόπια επίσκεψη στην εταιρεία “Χυμοί Χίου Α.Ε.” στις εγκαταστάσεις παραγωγής τους στον Κάμπο.  

 

12.30 - 13.30: Επιτόπια επίσκεψη στην “Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου” στις εγκαταστάσεις παραγωγής τους. 

 

13.30 - 14.30: Ελαφρύ μεσημεριανό στο Citrus Memories, θεματικό μουσείο σε κτήμα στον Κάμπο.  

Χορηγοί: Citrus, Φρέσκια μπύρα Χίου, Εστιατόριο Φάμπρικα, Όμιλος Φεγγουδάκη, Πελινναίον Όρος Α.Ε.

 

14.30 - 15.30: Ξενάγηση στον Κάμπο.  

 

15.30 - 17.30: Ξενάγηση στα Μαστιχοχώρια της Χίου, Πυργί και Μεστά.   

 

17.30 - 19.00: Παρουσίαση των τοπικών ποτοποιιών ούζου και δείπνο στο λιμάνι των Μεστών (εστιατόριο “Παπαμιχαλάκης”) προσφορά του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου.

Το κυρίως γεύμα είναι προσφορά του Νηρέα Α.Ε. και τα κρασιά προσφορά της Οινοποιίας Κεφάλας.  

Συμμετέχοντες ποτοποιοί: Απαλλαρίνα, Κακίτσης, Στέφος, Στουπάκης, Τέττερης, Ψυχής      

 

 

Κυριακή 18 Μαΐου 2014  

 

10.00 - 11.30: Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Νέας Μονής, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

11.30 - 12.30: Επίσκεψη στο μεσαιωνικό οικισμό Αναβάτου. 

 

13.30 - 15.30: Μεσημεριανό στο εστιατόριο “Καρατζάς” στον Καρφά προσφορά της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και της Mediterra Α.Ε. (Mastiha Shops)

Τα κρασιά είναι προσφορά της Οινοποιίας Αριούσιος.

 

15.30: Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι της Χίου. 

 

17.00: Αναχώρηση του πλοίου για Τσεσμέ. 

 

Σχετικά Άρθρα