Βαρύ φορτίο... από την ΑΑΔΕ στην μεταφορική «Κασσουδάκης ΑΕ»

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΛΟΓΩ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Τρί, 21/12/2021 - 15:45

«Σφίγγει τη θηλιά» στη μεταφορική Κασσουδάκης η ΑΑΔΕ κι αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, παραμονές Χριστουγέννων, αφού όπως καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Χίου, «κλείδωσε» λογαριασμό της εταιρείας, λόγω οφειλών προς το δημόσιο. Το σωματείο επισημαίνει ότι η ΑΑΔΕ “δε δίνει τη δυνατότητα επιβίωσης και ρύθμισης των χρεών της και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας”.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“H Διοίκηση του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Χίου, μετά τις εξελίξεις που συνέβησαν στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ ΑΕ με το κλείδωμα του λογαριασμού της από την ΑΑΔΕ λόγω οφειλών προς το δημόσιο και τη στάση πληρωμών σε 230 υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε τη στήριξη των εργαζομένων στο νησί μας.

Από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας έκαναν προσπάθεια για την ρύθμιση των χρεών προς την ΑΑΔΕ ούτως ώστε να γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν.

Από κοινού το σωματείο και το ΕΚ Χίου θα στηρίζουν κάθε προσπάθεια καταβολής των δεδουλευμένων.

Τέλος, θεωρούμε σκληρή και αδικαιολόγητη την στάση του δημοσίου απέναντι στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ ΑΕ που δε δίνει τη δυνατότητα επιβίωσης και ρύθμισης των χρεών της και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.”

Σχετικά Άρθρα