Βάζουν στο πλάνο την ενοποίηση αίθουσας επιβατών εξωτερικού και παλιάς ιχθυόσκαλας

Το Λιμενικό Ταμείο αναλαμβάνει την ευθύνη για το κτήριο και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του
Τετ, 13/07/2016 - 14:44

Το Λιμενικό Ταμείο αναλαμβάνει στο εξής την ευθύνη για ότι έχει να κάνει με τις κτηριακές υποδομές της αίθουσας επιβατών εξωτερικού στο λιμάνι της Χίου. Αυτό συναποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε υπό το Δήμαρχο, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Λ.Τ., του Λιμενάρχη, του Δ/ντή του Τελωνείου αλλά και τουριστικών πρακτόρων, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε για εξασφάλιση χώρου στη ζώνη λιμένος για την πρόσδεση πλοίων προερχομένων από τον Τσεσμέ, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στην «Α»  ότι εκτός από τα ημίμετρα, όπως τα χαρακτήρισε, που θα ληφθούν άμεσα για να αντιμετωπιστούν πρακτικά ζητήματα (όπως π.χ. να μην ψήνονται στον ήλιο οι Τούρκοι που θα περιμένουν έξω από το κτήριο μέχρι να υποβληθούν σε έλεγχο), ο φορέας θα περάσει και στην επόμενη φάση που αφορά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της παλιάς ιχθυόσκαλας.

Πρόκειται για ένα σενάριο που  το έχουμε δει να «παίζει» αρκετά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σήμερα σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Μιχάλης Μπελέγρης, ακούστηκε αποφασισμένος το Λιμενικό Ταμείο στον προϋπολογισμό του 2017 να εντάξει πιστώσεις για την ενοποίηση της αίθουσας εξωτερικού με την πρώην ιχθυόσκαλα, ξεπερνώντας  τον «σκόπελο» του ιδιοκτησιακού.

«Υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι  οποιοδήποτε κτήριο βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα και δεν έχει ειδική χρήση, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του είναι το Λιμενικό Ταμείο. Κι αυτό ισχύει και για τα κτήρια της αίθουσας επιβατών εξωτερικού και για το Μπούρτζι και για τα κτήρια της παλιάς ιχθυόσκαλας», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Λ.Τ. εκτιμώντας ότι από εκεί και πέρα τα χέρια τους είναι λυμένα για τις όποιες παρεμβάσεις σχεδιάσουν.

Όσον αφορά τα ημίμετρα, μέχρι και αύριο θα επανατοποθετηθούν οι τέντες στην αίθουσα επιβατών και θα εφαρμοστεί η μελέτη που εκπόνησε το επιμελητήριο για τα σκίαστρα στον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα θα γίνουν ενέργειες για να υπάρξουν στην αίθουσα μηχανήματα αγοράς νερού και ροφημάτων.

Σχετικά Άρθρα