Χίος, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Ξαναχτύπησαν οι μαστιχοκλέφτες

Κρούσματα σε Νεχώρι, Καλλιμασιά, Καλαμωτή, Πυργί και Ολύμπους
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 24/09/2018 - 13:05

Δεν είναι μόνο που η φετινή παραγωγική διαδικασία ήταν επεισοδιακή και ζημιογόνα λόγω των βροχών, τώρα κάποιοι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους κλέφτες. 

Δυστυχώς, στα συνήθη απ' ότι φαίνεται πλαίσια, καταγράφονται και φέτος από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών κρούσματα μαστιχοκλοπών και μάλιστα σε ένα εξ'αυτών στο Νεχώρι, υπάρχει και ύποπτος εναντίον του οποίου έχουν κινηθεί νομικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως είπε στην "Α" ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν καταγεγραμμένες καταγγελίες μαστιχοκλοπών στα χωριά Νεχώρι, Καλλιμασιά, Καλαμωτή, Πυργί και Ολύμποι.

"Μόνο στο Πυργί υπήρχε μια περίπτωση που κάποιος "σκούπισε" 250 δέντρα", ανέφερε ο κ. Τούμπος και θύμισε ότι για τις περιπτώσεις των παραγωγών που υπάρχει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά συγκεκριμένου δράστη η ΕΜΧ αναλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα.

O ίδιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν για την αστυνόμευση όλης της νότιας Χίου και επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί στα χωράφια, που μπορεί να δουλεύουν από τις 4 το πρωί, πριν βγει δηλ. ο ήλιος, με φακούς, είναι πιο υποψιασμένοι, στέλνοντας σαφές προειδοποιητικό μήνυμα προς υποψήφιους μαστιχοκλέφτες, ότι ακόμη και οι νυχτερινές εξορμήσεις μπορεί να γίνουν αντιληπτές.

 

xanahtypisan_oi_mastihokleftes

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/12/2018 - 17:01

Πικρές αλήθειες λέει ο Ronald Arthurs Aγγλος υπήκοος, που δραστηριοποιείται τουριστικά στην Τουρκία και στην Χίο και έχει ενοικιάσει και λειτουργεί την Βίλα Rosa στον Κάμπο, στη διάρκεια του ρεπορτάζ μας για την μειωμένη τουριστική κίνηση από την Τουρκία τις ημέρες των γιορτών.

Απορώ γιατί… απορείτε μας λέει με τα άπταιστα ελληνικά του ο Ronald. Οι τούρκοι είναι τόσο στριμωγμένοι οικονομικά, που αποκλείεται να δαπανήσει μια τετραμελής οικογένεια 500 ευρώ, δηλαδή τέσσερις μισθούς για να ρθεί στη Χίο.

Να που… απορήσαμε πως προκύπτει το νούμερο αυτό.

Μα, επιμένει ο Ronald Arthurs, μια βίζα σήμερα κοστίζει 65 ευρώ, συν το γραφείο που στην κάνει 20 ευρώ, γιατί αλλιώς θα συμπληρώνεις χαρτιά 1 μήνα, συν 30 ευρώ ο μεσίτης για να μην περιμένεις άλλον 1 μήνα στην ουρά, βίζα πρακτικά σημαίνει 115 ευρώ το άτομο.

Βάλτε τα κάτω και υπολογίστε τα. Μαζί με τα εισιτήρια ξεπερνούν τα 500 ευρώ, που με αυτά πάει μια εβδομάδα αυτή η οικογένεια εκδρομή στην Τουρκία.

Αφήστε, που εμένα αμέτρητοι άνθρωποι μου είπαν. Γιατί να δώσω 115 ευρώ για να περιμένω 3 ώρες στην ουρά του τελωνείου Χίου;

Πικρές αλήθειες που περιμέναμε έναν μη έλληνα υπήκοο να μας τις πεί.