Υποδοχή με το χρώμα της... σκουριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ-ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΧΙΟΥ
Δευ, 27/05/2024 - 06:38

Το ερχόμενο Σάββατο μπαίνουμε στον μήνα Ιούνιο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρατηρούμε ότι επισκευάζεται η βορεινή όψη του τελωνείου από ένα μικρό συνεργείο (1-3 άτομα) ενώ ουδεμία επέμβαση ακόμη υπάρχει στην ανατολική όψη πάνω στον δρόμο. Θυμίζουμε για άλλη μία φορά ότι το τελωνείο είναι η κύρια πύλη εισόδου του νησιού με πάνω από 140000 αφίξεις μέσα στο 2023.

Θέτουμε τα εξής ερωτήματα προς την διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και θέλουμε να δοθούν απαντήσεις δημοσίως:

Ναι μεν χαιρετίζουμε το γεγονός ότι σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση έχουν αλλάξει πολλά μέσω των επεμβάσεων που έγιναν ωστόσο από την στιγμή που η μεγαλύτερη ροή αφίξεων ξένων τουριστών στο νησί περνάει από το τελωνείο δεν έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με άλλα έργα ώστε να γίνει η πλήρης αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου όσο γίνεται πιο σύντομα; Γιατί δεν μπήκε πολυπληθέστερο συνεργείο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης ταυτόχρονα και για αυτήν την όψη από τα μέσα Απριλίου ώστε να αποφευχθούν οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι εν μέσω τουριστικής αιχμής;

Για τα σκουριασμένα κάγκελα στις εισόδους - εξόδους των οχημάτων (βορεινή όψη και πάνω στον δρόμο) επανειλημμένα ως Σύλλογος έχουμε αναφερθεί από εποχής προηγούμενης διοίκησης αλλά και στην τωρινή. Δεν νοείται σε άλλους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς στις πύλες εισόδους τους να βλέπουν οι τουρίστες σκουριασμένα κάγκελα… Θα υπάρξει και εδώ επέμβαση;

Στις 11 Απριλίου δημοσίως αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα να υπάρξουν κάποιες εξωτερικές καρέκλες (όπως υπάρχουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων του κτιρίου του αεροδρομίου τόσο πριν μπει κανείς μέσα αλλά και μετά τον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης πριν μπει στο αεροπλάνο) αλλά και χημική τουαλέτα για την περίοδο του καλοκαιριού αφού αναμένονται μεγάλες ουρές. Από την στιγμή που δεν υπάρχει σκίαση για μεγάλο τμήμα των ουρών των ανθρώπων η ταλαιπωρία της αναμονής θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εν μέσω θερμού καλοκαιριού όταν μάλιστα οι επισκέπτες έχουν ξυπνήσει από τις 6 το πρωί και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και 3 ώρες ώστε να περάσουν τον έλεγχο. Θα κάνει κάτι η Διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε σχέση με αυτό λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις 15 Ιουνίου και για 1 εβδομάδα αναμένεται μεγάλη κίνηση λόγω του μπαιραμιού; Φυσικά και κατά την διάρκεια του Ιουλίου και Αυγούστου αναμένονται ουρές ενώ η πρόβλεψη είναι για αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρσι.

 

Σχετικά Άρθρα