Η ωραία μας κρουαζιέρα

Του Στέλιου Τάτση
Δευ, 16/01/2023 - 21:23

Η χθεσινή βραδιά (τιμητική μου) έμοιαζε με ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο επιβάτες, με αξιόλογο πλήρωμα και Καπετάνιο τον τιμώμενο. Η κρουαζιέρα κατά γενικήν ομολογία ήταν από πάσης πλευράς επιτυχημένη. Όταν τέλειωσε η κρουαζιέρα, όλοι οι επιβάτες, κατά την έξοδό τους από το κρουαζιερόπλοιο, αποχαιρετούσαν το πλήρωμα με τα καλύτερα λόγια, έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η κρουαζιέρα ήταν ένα κοκτέιλ  συναισθημάτων, συγκίνησης, χαράς , πατριωτισμού , διασκέδασης αλλά και συμβολισμού. Το πλοίο στο οποίο έγινε η κρουαζιέρα ονομάζεται  Παγχιακός “Κοραής” Νέας Υόρκης και απέδειξε πως είναι αξιόπλοο και ικανό να οργώνει την θάλασσα της ομογένειας  χάριν της Ομογένειας, της Ορθόδοξης Πίστης, της Πατρίδος και της διαιώνισης του είδους στον τεράστιο Ωκεανό της θετής Πατρίδος που ονομάζεται Αμερική.

Η κρουαζιέρα πέρα όλων των όμορφων γεύσεων είχε και ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ χαρακτήρα, ουσιαστικά ο παλιός ο Καπετάνιος (ο τιμώμενος) παρέδωσε την γέφυρα και το τιμόνι του πλοίου, στον ευέλπιδα, νέο και ικανό Καπετάνιο τον Παναγιώτη Γεραζούνη μαζί με το εκλεκτό επιτελείο του, που κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, οι εξετάσεις που έδωσαν βαθμολογήθηκαν με τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

Από τα βάθη της καρδιάς μου τους ευχαριστώ όλους, ξεχωριστά τον Πρόεδρο Παναγιώτη Γεραζούνη για την πρωτοβουλία της κρουαζιέρας (τιμητικής μου βραδυάς) και του υπόσχομαι πως όσο η καρδιά και ο εγκέφαλος μου (οι δείχτες της ζωής) θα είναι βηματοδότες θα είμαι δίπλα του να συμβουλεύω και να βοηθώ.

Ευχαριστώ όλους τους επιβάτες, (γνωστούς και άγνωστους) αυτής της όμορφης κρουαζιέρας κατά την οποίαν όλοι μαζί συνδυάσαμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ευχαριστώ  όλους τους συνεπιβάτες Ιερείς, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, και τους Προέδρους των  ομογενειακών κοινοτήτων και οργανώσεων.

Ξεχωριστά τον φίλο συνάδελφο Νίκο Σταματάκη για την όμορφη παρουσίαση.

Επίσης την διοργανώτρια της επιτυχημένης Κρουαζιέρας, την γνωστή σε όλη την Ομογένεια και ειδική Γραμματέα του Κοραή, Ελισάβετ Τζουμάκα.

Τα παιδιά μου Ειρήνη, Μιχάλη, Κατερίνα και τα πέντε εγγόνια μου, τα στολίδια, τα λουλούδια του μπουκέτου της Κρουαζιέρας  και της ψυχής μου.

Τέλος όλους εσάς που με την συμμετοχή σας, στολίσατε το αναμνηστικό βιβλίο που εκδόθηκε προς τιμήν μου.

Σχετικά Άρθρα