Χίος, Κυριακή 16 Ιουνίου

Προσφορές του Σ.Φ.Ο. επ’ ευκαιρία των Εορτών

Πέμ, 17/01/2019 - 16:41

 Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», συνεχίζοντας την ανθρωπιστική δραστηριότητά του και τον δύσκολο κοινωνικό του ρόλο, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του Νέου Έτους απέστειλε χρηματικά βοηθήματα σε 55 οικογένειες εχόντων ανάγκη συμπατριωτών, που υποστηρίζονται κάθε μήνα από το επιδοματικό πρόγραμμα του ΣΦΟ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται παρά τις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε κυρίως λόγω της συρρίκνωσης των εσόδων του Συλλόγου μας. Πάντως και το 2019 θα κάνουμε αγώνα κατά μήνα να λαμβάνουν χρηματικά επιδόματα 55 άπορες οικογένειες.

Ο Σύλλογος συνεχίζει ανελλιπώς την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ασθενών, που ζητούν τη βοήθειά μας, καθώς και τη στήριξη νοικοκυριών, τα οποία απειλούνται από τη ΔΕΗ με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, ο Σύλλογος συνεχίζει να παρέχει έγκαιρα και πάλι την πάγια οικονομική στήριξη στην Εκκλησία του νησιού μας κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, αλλά και τη δαπάνη θέρμανσης.

Κατά τις ημέρες των εορτών ο Σύλλογος: α. στις 28 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε με το «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» απογευματινή εξόρμηση στη Χίο και επίσκεψη στο εντυπωσιακά στολισμένο «Αργέντικο», β. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέλη του Δ.Σ μαζί με μέλη της Χορωδίας και παιδιά του νησιού γύρισαν στα σπίτια και έψαλαν τα κάλαντα ενώ γ. στις 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη προβολή στο καφέ «Πέτρινο» για τα παιδιά του νησιού και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους πολυάριθμους αρωγούς και ευγενείς συμπαραστάτες του κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου και εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, υγεία, δύναμη και προκοπή στις οικογένειες και επιχειρήσεις τους. Καλούμε όλους τους συμπατριώτες να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες, που γίνεται με διακριτικότητα, ανιδιοτέλεια και διαφάνεια.

Αθήνα 17/01/2019

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Δανιήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/06/2019 - 22:11

Παρουσίαση της μαστίχας στην Αθήνα κάνουν οι Πυργούσοι Αττικής. 

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω πρόσκληση του Συλλόγου τους.

"Σας καλούμε όλους στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο μονάκριβο προϊόν της Χίου και μοναδικό στον κόσμο, προϊόν εγγεγραμμένο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO τη ΜΑΣΤΙΧΑ, με τίτλο «Άρωμα Μαστίχας Χίου», στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Καραϊσκάκη και Λ. Αθηνών) το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8.15μ.μ.
Η Χιώτισσα ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑ, , υπεύθυνη Μάρκετινγκ MEDITERRA-MEDITERRA( εκπροσωπεί και την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ), θα έρθει από τη Χίο, για να μας μιλήσει για:το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ»,και θα προβληθεί DVD σχετικά με την παραγωγή της ΜΑΣΤΙΧΑΣ!
Θα ΧΟΡΕΨΕΙ Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, με Νησιώτικους και Χιώτικους παραδοσιακούς χορούς!
Νησιώτικη, Χιώτικη και λαϊκή ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, από το Χιώτη ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΑΟΛΑΝΗ (βιολί-φωνή), τον ΜΠΑΜΠΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ(λαούτο-φωνή), και τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (κρουστά) ,και φυσικά νησιώτικο πανηγύρι για ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ με τη μοσχοβολιά της ΜΑΣΤΙΧΑΣ,και να σας φιλέψουμε άφθονα Χιώτικα κεράσματα μαστίχας!ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!! "