Χίος, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Βραβεύεται η Αμαλία Μπουρνιά

Πέμ, 24/05/2018 - 18:29
Αμαλία Μπουρνιά

Σήμερα βραβεύεται η Αμαλία Μπουρνιά, Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος από το City University of New York, ως Alumna of the Year 2018. H Αμαλία Μπουρνιά είναι Αρχιτέκτονας –Πολεοδόμος, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Topos Designs Inc.

Πέραν από την εξαιρετική και αναγνωρισμένη καριέρα της, τη πολυετή προσφορά της σε συλλόγους της Ομογένειας, το Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης την τιμά για την προσφορά της στους νέους (Για 20 χρόνια συμμετέχει στο πρόγραμμα Career Day των Αμερικανικών Δημόσιων Σχολείων, στο ΣΑΕ, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τη νεολαία της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης κ.λπ.).

Ας σημειωθεί ότι με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν ιδιαίτερα σημαίνουσες προσωπικότητες διεθνούς αναγνωρισιμότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/11/2019 - 06:40

Αρχης γενομένης από το συνέδριο του Κώστα Γραμμένου για το Shipping ,Trade and Finance του  Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και του Cass Business School, όπου προσήλθε η εφοπλιστική  κοινότητα του Λονδίνου και όχι μόνο , με προεξάρχοντες τους Χιώτες εφοπλιστές ,
και κυρίως τον  Νίκο Τσάκο, μια και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος ήταν ο χορηγός του Συνεδρίου που είχε κεντρικό ομιλητή τον  Κώστα Καραμανλή , με τον εξαιρετικό του λόγο να εστιάζεται και στο μεγάλο πρόβλημα  της εποχής ,το μεταναστευτικό .

Στη συνέχεια ,ο χορός ένωσε τους απανταχού Οινουσσιώτες με κέφι ,αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανα΄ρτηση της η Δήμητρα Μουτζούρη, "Φάγαμε πιττα Citrus με χιώτικο μανταρίνι ,ήπιαμε μαστίχα, χορέψαμε νησιώτικα ,αλλά κυρίως ,ακούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων νήσων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ.Νικήτα , να αναφέρεται και να επικεντρώνεται  στον σύγχρονο Χιώτη Άγιο ,Άνθιμο .

Παρόντες ,όλοι οι μεγάλοι Οινουσσιώτες εφοπλιστες ,ο Δήμαρχος Γιωργος Δανιήλ  καθως και ο Χιώτης Πρόεδρος  των Ελλήνων Μηχανικών στην  Αγγλία κ.Δημήτρης Μονιούδης."

Και να ήθελα, συμπληρώνει η Δήμητρα Μουτζούρη, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την αγαπημένη μου Χίο. Είναι ,τελικά , με τον τρόπο της ,« πανταχού  και  παντού  παρούσα»