Βρονταδούσικη πίτα

Κυρ, 22/01/2023 - 17:39

Σήμερα 22 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Ξενοδοχείο Athens Marriott, η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Βρονταδουσίων Αττικής (ΕΒΑΤ). Η αίθουσα γέμισε με μέλη και φίλους της Ένωσης που προσήλθαν για να συμμετέχουν στην πρώτη εκδήλωση της ΕΒΑΤ για τη νέα χρονιά.

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μαζί με τον συμπατριώτη μας Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Τσούρο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκπρόσωπος του Δήμου Χίου και εκπρόσωποι άλλων Χιακών Σωματείων της Αττικής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιωάννης Κ. Γκιάλας κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίτας μας είναι η αφορμή για να συναντηθούμε και πάλι, να ιδωθούμε , να ανταλλάξουμε ευχές και να επανεκκινήσουμε τις εκδηλώσεις μας, μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω της πανδημίας. Όλες οι δράσεις μας είναι το αποτέλεσμα του οράματος, του προγραμματισμού, της ακούραστης εθελοντικής δουλειάς, της συνέπειας και της ανιδιοτελούς αγάπης όλων των ΔΣ και των μελών της ΕΒΑΤ. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να σταθείτε όλοι αρωγοί στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, που η ΕΒΑΤ προγραμματίζει για το 2023».

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη απονομή Βραβείων για τους αριστεύσαντες Βρονταδούσους μαθητές που εισήχθησαν με επιτυχία στα Ελληνικά Πανεπιστήμια κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν: η κα Μαριάνθη Χούλη (φοιτήτρια Ψυχολογίας ΕΚΠΑ) από τον κ. Αντώνη Φαράκλα, ο κ. Μακάριος Βασιλάκης (φοιτητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ) από την οικογένεια Ματθαίου και Χριστίνας Λω, η κα Κλεοπάτρα Αρμενάκη (φοιτήτρια ΟΠΑ) από την κα Ελπίδα Χλωρού, ο κ. Νικόλαος Γδύσης (σπουδαστής ΑΕΝ Μηχανικών Χίου) και ο κ. Μακάριος Βασιλάκης (σπουδαστής ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών) από την κα Μαριέλλα Βαρώνη-Λω.

Σχετικά Άρθρα