9 στους 10 από τα ΓΕΛ στα Πανεπιστήμια και 5 στους 10 από τα ΕΠΑΛ

Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου: Συνεχίζεται η καλή παράδοση των υποψηφίων της Χίου
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 28/08/2020 - 12:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σχεδόν 9 στους 10 υποψήφιους από τη Χίο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων από την "δεξαμενή" των Γενικών Λυκείων, μπαίνει σε πανεπιστημιακό τμήμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα πανελλαδικά, αφού ο γενικός μ.ο. που έδωσε το υπουργείο Παιδείας είναι 77% και στη Χίο το ποσοστό σκαρφαλώνει στο 88,18%.

Συγκεκριμένα όπως είπε πριν λίγο από το Ράδιο "Α" ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, το αντίστοιχο ποσοστό για τα ΕΠΑΛ είναι 49,63%.

Αναλυτικά από τους 347 που συμμετείχαν από τα ΓΕΛ στις πανελλαδικές εισάγονται 306 και από τους 137 των ΕΠΑΛ εισάγονται οι 68.

Σε πολλά σχολεία, όπως το 1ο και 2ο ΓΕΛ, αλλά και τα ΓΕΛ Βροντάδου, Καλαμωτής και Μουσικό έχουν ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 90%, ενώ τα μικρά ΓΕΛ Καρδαμύλων και Βολισσού έπιασαν το απόλυτο 100%!

O κος Ευαγγελινός επεσήμανε ότι για μια ακόμη χρονιά η Χίος συνεχίζει την παράδοση των επιτυχιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του νησιού, στην οργάνωση των σχολείων και στην στήριξη της οικογένειας.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά επέται επεξεργασία σε 2ο επίπεδο των αποτελεσμάτων από τη διεύθυνση, ωστόσο από μια πρώτη ματιά εκτός των ιατρικών και πολυτεχνικών σχολών, για μια ακόμη χρονιά έχουμε σημαντικό αριθμό επιτυχόντων στις ΑΕΝ και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ο Δήμαρχος Χίου δήλωσε τα εξής:

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για τη εκπαιδευτική κοινότητα, αφού ανακοινώθηκαν επίσημα οι βάσεις εισαγωγής των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια και στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης  Κάρμαντζης, απευθύνει θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις επιτυχούσες και όλους τους επιτυχόντες που κατάφεραν σε μία τόσο ιδιάζουσα εκπαιδευτική χρονιά να πετύχουν την είσοδο τους στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια, επίσης, στους  άξιους εκπαιδευτικούς που καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες και διαχρονικά η Χίος βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις επιτυχίας μεταξύ των υπολοίπων περιοχών της χώρας μας.

Εγκάρδια συγχαρητήρια, βεβαίως, και στις οικογένειες των επιτυχόντων που αγωνίστηκαν και εκείνοι μαζί τους σε όλη την πορεία της μαθητικής  τους ζωής.

Προς τους υποψήφιους που δεν κατάφεραν  να πετύχουν την πρώτη τους επιλογή ή την είσοδο τους σε κάποια Σχολή τους λέμε από καρδιάς μαζί με πολλές ευχές ότι η ζωή και τα όνειρα δεν σταματούν στις πανελλήνιες εξετάσεις και είναι βέβαιο ότι με προσπάθεια και αγώνα θα βρουν το δρόμο της επιτυχίας.

 

 

Συνημμένα αρχεία:

9_stoys_10_apo_ta_gel_sta_panepistimia_kai_5_stoys_10_apo_ta_epal

Σχετικά Άρθρα