Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

"Αγάπα όποιον στον δρόμο σου βρεθεί" τραγουδά η ΣΤ' τάξη του Α' Δημ.Σχολείου Βροντάδου

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 04/04/2019 - 13:27

«Αγάπα όποιον στον δρόμο σου βρεθεί», τραγουδούν οι μαθητές της ΣΤ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, υψώνοντας την φωνή τους ως ασπίδα στα λόγια του μίσους συμμετέχοντας στο διαγωνισμό «Κάντο να ακουστεί 2019» του European School Radio, υπεραμυνόμενοι της δημοκρατικής συνύπαρξης και της αποδοχής.

«Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τον διαγωνισμό αποφασίσαμε να συμμετέχουμε», ανέφερε η υπεύθυνη δασσκάλα Μαρία Νεαμονιτάκη, τονίζοντας ότι παρά το σφιχτό χρονικό περιθώριο τα παιδιά ανταποκρίθηκαν άψογα στην εγγραφή των στίχων και στην εκμάθηση του τραγουδιού.

«Πήραμε τους στίχους των μαθητών, τους ενώσαμε και πάνω σε αυτούς γράψαμε την μουσική», ανέφερε ο μουσικός του σχολείου Κωνσταντής Δεσπότης, τονίζοντας την σημασία των μηνυμάτων που τα ίδια τα παιδιά κατέθεσαν μέσω των στίχων τους.

Οι μικροί μαθητές ενθουσιασμένοι για την όλη προσπάθεια έστειλαν το δικό τους μήνυμα ισότητας και ισονομίας των παιδιών τονίζοντας ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από φυλή και εθνότητα έχει το δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες για μάθηση και επιβίωση.

Χαρακτηριστικό των δηλώσεων των μικρών παιδιών είναι η παιδική απλότητα που χρησιμοποίησαν, τόσο στις δηλώσεις τους στην "Αλήθεια TV", όσο και στους στίχους, μέσα από την οποία βγαίνει και το αισιόδοξο μήνυμα  της αγάπης και της ισοτιμίας σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα πάνω στη γη.

Το τραγούδι τους που μπορούμε να ψηφίσουμε όλοι μας μπαίνοντας στην ιστοσελίδα: EUROPEANSCHOOLRADIO.EU 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Συμμετοχές – Ψηφοφορία Ακροατών ESR, βρίσκεται στον αριθμό 16 και τιτλοφορείται «Αγαπά όποιον στο δρόμο σου βρεθεί».

Επίσης μπορούμε να ψηφίσουμε και την παραγωγή του σπότ που έκαναν στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού, που βρίσκεται στο νούμερο 21.

 

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 12 Απριλίου και στην κατηγορία τραγούδι έχουμε 100 συμμετοχές ενώ στην κατηγορία σποτ 120.

Για να μπορέσετε να ψηφίσετε κάθε συμμετοχή θα πρέπει να ακούσετε τουλάχιστον το 1/2 της διάρκειάς τους.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 15:05

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμά η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι πολίτες, με τις τριήμερες εκδηλώσεις να ξεκινούν από τα σχολεία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στα μηνύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου έτσι όπως καταγράφηκαν μέσα από στίχους, μελωδίες και πεζά κείμενα.