Ανακοίνωση της ΛΑΣ για το προσωπικό των Παιδικών σταθμών

Σάβ, 06/05/2023 - 06:39

«Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του νομικού προσώπου δήμου Χίου, από πλευράς ελλείψεων προσωπικού, θίξαμε με ερώτησή μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά και την εσωτερική επιστολή ενημέρωσης από την αναπληρώτρια διευθύντρια του ΝΠΔΔ» αναφέρει η ΛΑΣ σημειώνοντας:

Συγκεκριμένα οι ελλείψεις προσωπικού έχουν φτάσει στις 11 , ενώ πλέον οι σταθμοί, παρόλο τον υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων, λειτουργούν στο κόκκινο με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για την ασφάλεια των παιδιών, όσο και για την κοινωνικοποίησή τους.

Ταυτόχρονα η ΕΕΤΑΑ έχει εντοπίσει το πρόβλημα των ελλείψεων και αυτό συνδέεται με διοικητικές κυρώσεις, αφού πλέον στα μέσα Μάη θα κορυφωθεί η όλη κατάσταση.

Αντί απαντήσεων που όφειλε να δώσει η δημοτική αρχή για την υποχρηματοδότηση του νομικού προσώπου και την έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού των προσλήψεων, ο ίδιος ο δήμαρχος αποχώρησε κατά τη συνήθη πρακτική, αρνούμενος να απαντήσει στην κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την ώρα που η δημοτική αρχή φιλοτεχνεί την εικονική πραγματικότητα των εκατομμυρίων ευρώ και της αλλαγής της Χίου, η σκληρή πραγματικότητα τη διαψεύδει και αναδεικνύει τις βαριές ευθύνες της.

Αυτές καλείται να τις αναλάβει το συντομότερο δυνατόν, χρηματοδοτώντας το νομικό πρόσωπο, ώστε να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις για τις ανάγκες των παιδιών και των εργαζομένων.

Καλούμε τόσο τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων όσο και των γονέων να παρέμβουν σε μία τέτοια κατεύθυνση, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

 

Σχετικά Άρθρα