Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Παρ, 27/08/2021 - 10:03

Τέλος στην αγωνία για τους χιλιάδες υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΑΕΙ,ΤΕΙ και Δημόσια ΙΕΚ, καθώς το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής τους.

Η ενημέρωση των υποψηφίων ξεκίνησε να γίνεται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο (εάν έχουν κάνει την σχετική αίτηση) ενώ μπορούν να ενημερώνονται και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (κάθε υποψήφιος με τον κωδικό του) ή στο λύκειό τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) Tον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) Tον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου

Ευχές για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

Στο μεταξύ από τον Αιμιλιανό Κ. Ευαγγελινό, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, θα ήθελα καταρχάς να εξάρω την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι μαθητές μας κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες κατά τη διάρκεια της δύσκολης σχολικής χρονιάς που διανύσαμε.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που τα κατάφεραν και είδαν τους κόπους τους να στέφονται με επιτυχία! Τώρα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους με προσδοκίες, όνειρα και επιδιώξεις που εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα και να έχουν λαμπρό μέλλον προσφοράς και επιτυχίας για εκείνους και όλη την κοινωνία.

Η σκέψη μας όμως στέκεται και σε όσους δεν τα κατάφεραν. Η ζωή είναι γεμάτη δοκιμασίες αλλά και ευκαιρίες. Τίποτε δεν τελείωσε εδώ, αντιθέτως, τώρα ξεκινά! Με πίστη και αυτοπεποίθηση θα κατορθώσουν να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς όλων των μαθητών μας που πάντοτε στέκονται αρωγοί στις προσπάθειές τους και συμπαραστάτες σε κάθε τους βήμα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα