Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Απαλλαγή των φοιτητών από την καταβολή τελών προς την ΔΕΥΑΧ, έπειτα από αίτημα της ΔΑΠ

Τρί, 19/05/2020 - 06:08

Η Δ.Α.Π - Ν.Δ.Φ.Κ. ΧΙΟΥ κατέθεσε αίτημα στις 09/04/2020 προς τον Δήμαρχο της Χίου Σταμάτη Κάρματζη και τον Βασίλη Μυριαγκό τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαλλαγή των φοιτητών της ακαδημαϊκής μονάδας του Πανεπιστημίου της Χίου από την καταβολή τελών προς την ΔΕΥΑΧ τους μήνες, που είχαμε την εξάπλωση του ιού (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος). Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό.

Με αφορμή την θετική αυτή εξέλιξη η ΔΑΠ επισημαίνει σε ανακοίνωση της.

Την Δευτέρα 18 Μαΐου γίναμε αποδέκτες της θετικής απάντησης στην πρόταση μας , με την απόφαση να απευθυνθεί το Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ στην Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Χίου και να ζητήσει μια κατάσταση όλων των φοιτητών που δικαιούνται τη μη πληρωμή του παγίου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο , Μάιο 2020 και να συλλεχτούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως βεβαίωση φοιτητικής ιδιότητας, συμβόλαιο ενοικίασης στο οίκημα που διαμένουν και ο λογαριασμός του νερού στο όνομα τους.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη:

Προτείνουμε να έρθει σε επικοινωνία το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την ΔΕΥΑΧ εφόσον το αίτημα μας έγινε δεκτό και να αποστείλουν κατάσταση όλων των φοιτητών που δικαιούνται τη μη πληρωμή του παγίου καθώς και οι φοιτητές να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΙΟΥ».

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο της Χίου , Σταμάτη Κάρματζη , τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ  κ. Βασίλη Μυριαγκό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν για την αποδοχή του αιτήματος που καταθέσαμε ως παράταξη . Η προθυμία να μας εξυπηρετήσουν οι αρμόδιοι και η θετική απάντηση που λάβαμε αποδεικνύουν έμπρακτα πως οι Αρχές της Χίου βρίσκονται δίπλα στο πλευρό της φοιτητικής κοινότητας.

Η Δ.Α.Π - Ν.Δ.Φ.Κ. ΧΙΟΥ εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών του νησιού μας . Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε με την ψήφο σας μας δίνει ξεκάθαρη εντολή υλοποίησης σύγχρονων και ρεαλιστικών προτάσεων , δημιουργώντας έτσι σημαντικές τομές τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο πανεπιστήμιο μας .

Ως Δ.Α.Π. - Ν.Δ.Φ.Κ. ΧΙΟΥ δεσμευόμαστε απέναντι στους φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των ακαδημαϊκών μας συνθηκών και την προαγωγή ενός χρήσιμου και παραγωγικού συνδικαλισμού , σε πολιτικό, κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο με γνώμονα το συμφέρων όλων των φοιτητών . Με βασικό μας στόχο την διεκδίκηση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου , θα συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε την διάθεση που έχουμε για την διατήρηση των φοιτητικών μας κεκτημένων που κατακτήθηκαν στο πανεπιστήμιο μας τα τελευταία χρόνια αλλά και για όσα ακόμα αναμένεται να υλοποιηθούν .

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys