Από Οκτώβρη (;) τα προσφυγόπουλα στο σχολείο

Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου: Πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα μεταφοράς των μαθητών και τοποθέτησης εκπαιδευτικών
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 23/08/2018 - 14:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

"Έχει ακόμα δρόμο", εκτιμά ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία δομών υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων σε 5 δημοτικά σχολεία της Χίου, αφού προηγούμενα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της μεταφοράς τους, από και προς τα σχολεία, καθώς και της στελέχωσής τους με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καταρχήν, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α", πρέπει να γίνει διερεύνηση για το πόσα από τα 142 παιδιά που ζουν στην ΒΙΑΛ και  έχουν την ηλικία να πάνε από τις Α' έως Στ' τάξεις του δημοτικού, είναι εμβολιασμένα, οπότε με βάση τον αριθμό εκείνων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις, θα αποφασιστεί από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης και σε ποιες από τις σχολικές μονάδες που ορίστηκαν με απόφαση του υπουργού Παιδείας τελικά θα λειτουργήσουν ΔΥΕΠ.

Όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών, αυτή όπως είπε, πρέπει να γίνει από την Περιφέρεια, είναι όμως γνωστό ότι για να ληφθούν αποφάσεις για συμπληρωματικά δρομολόγια η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα.

Στο ερώτημα, γιατί επιλέχθηκαν οι σχολικές μονάδες της πόλης (σε Τρουλωτή, Βαρβάσι, Ευαγγελίστρια, 11ο στο κέντρο και σχολείο Κάμπου), απάντησε ότι τα Καμπόχωρα είναι μια περιοχή επιβαρυμένη, στο σχολείο των Θυμιανών επίκεινται εργασίες και  τα επιλεγέντα σχολεία κρίθηκε - προφανώς- από το υπουργείο ότι εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη ανάγκη. Διευκρίνισε, τέλος, ότι η Δ/νση Πρωτοβάθμιας δεν υπέβαλε καμία πρόταση.

Σχετικά Άρθρα