Από τα έσοδα των σχολείων η αγορά αναλώσιμων για την covid

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 14/09/2021 - 15:44

“Τα σχολεία δεν θα μείνουν χωρίς αναλώσιμα, τα ταμεία Γυμνασίων και Λυκείων -πλην μιας περίπτωσης για την οποία ήδη έχουμε ενεργοποιηθεί- διαθέτουν πόρους για αγορά υλικού που χρειάζονται λόγω των ειδικών μέτρων για την covid, όπως αντισηπτικά, καθαριστικά και γάντια”, ανέφερε σήμερα μέσω της “Αλήθεια” ο Πρόεδρος της Σχολικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης.

Απαντώντας στα “πυρά” που δέχθηκε η δημοτική αρχή από την ΛΑΣ αλλά και από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Χ. Μπουρνιά, τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον η προμήθεια των συγκεκριμένων αναλώσιμων να γίνεται από το Δήμο (έπαψε να ισχύει η ΠΝΠ από τις 31/12/2020), έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό όλες οι διευθύνσεις των σχολείων ότι πρέπει εκείνες να αναλαμβάνουν από τα διαθέσιμα στο ταμείο τους την συγκεκριμένη προμήθεια.

Ο κος Χατζησταμάτης επανέλαβε τη δέσμευση του Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Πατεριμού ότι δεν θα μείνουν ακάλυπτες ανάγκες των σχολικών μονάδων, επανέλαβε όμως ότι υπεύθυνος φορέας στον οποίο και πρέπει να ασκηθεί από όλους πίεση είναι το υπουργείο Εσωτερικών. 

Στο ερώτημα αν υπάρχει ήδη πρόβλεψη για την ενδεχόμενη αύξηση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, απόρροια των πρωτοκόλλων για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού (π.χ. ανάγκες θέρμανσης, αναλώσιμα κ.λπ.) ο κος Χατζησταμάτης ανέφερε ότι ήδη έχουν ζητήσει αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

 

 

Σχετικά Άρθρα