Από τον Σεπτέμβρη η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡ. ΚΑΛΑΡΓΑΛΗ ΣΕ ΧΙΟ, ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 28/03/2018 - 15:00

Επίσκεψη στην Χίο πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας και για 4 μέρες ο περιφερειακός διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης.

Ο κ. Καλάργαλης επισκέφτηκε πολλές σχολικές μονάδες τόσο στην πόλη όσο και περιφερειακά, καταγράφοντας προβλήματα και ακούγοντας τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς .

«Επισκεφτήκαμε πολλά σχολεία και στην Χίο και στα Ψαρά και  τις Οινούσσες, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εκπαιδευτικούς και να δούμε από κοντά προβλήματα και προβληματισμούς», ανέφερε.

Μεγάλο πρόβλημα στον χώρο της εκπαίδευσης φαίνεται να  είναι το θέμα των διορισμών μόνιμου προσωπικού  δίνοντας έτσι ένα οριστικό τέλος και στην ομηρία δεκάδων αναπληρωτών.

«Μέσα στον Οκτώβρη θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τον τρόπο και τις διαδικασίες των προσλήψεων» ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής.

Ο ίδιος στην συνέντευξη αναφέρθηκε και στην προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση, λέγοντας ότι σε πρώτη φάση θα συσταθούν επιτροπές στους δήμους, στην δική μας περίπτωση της Χίου, όπου θα αξιολογήσουν την «εικόνα» των νηπιαγωγείων τόσο από πλευράς υποδομής όσο και προσωπικού, προκειμένου να μπορέσουν να δεχτούν επιπλέον αριθμό παιδιών από τον Σεπτέμβριο.

 

ton_oktovri_o_tropos_proslipsis_ton_ekpaideytikon_

Σχετικά Άρθρα