Το αυτονόητο έγινε πράξη: Λειτουργία νηπιαγωγείου στην ΒΙΑΛ

Επίσημη παρουσίασή του τη Δευτέρα 11.30 π.μ. από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης
Παρ, 23/03/2018 - 15:32

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αναγκαίο καλό η λειτουργία νηπιαγωγείου για τα προσφυγόπουλα, μακάρι σιγά – σιγά να βρουν το δρόμο τους προς το σχολείο και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που διαβιούν στο Κέντρο στην πρώην ΒΙΑΛ. Προς το παρόν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί θα γίνει, παρουσία του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου, Αρ. Καλάργαλη, η παρουσίαση του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Καμποχώρων, που δημιουργήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο νηπιαγωγείο – που είναι εκτός του περιφραγμένου χώρου του Κέντρου και στεγάζεται σε οικίσκο που παραχώρησε η «Μετάδραση» - πηγαίνουν από την 1η Φεβρουαρίου, όπως είπε στην «Α» ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, περίπου 50 παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών.

Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου  γίνεται σε δύο βάρδιες – λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών- από 5 νηπιαγωγούς που έχει τοποθετήσει το Υπουργείο.

O ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της δομής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι άλλα 17 παιδιά, τα οποία όμως μένουν εκτός ΒΙΑΛ, πηγαίνουν σε 4 δημοτικά σχολεία της Χίου (Θυμιανών, 3ο , 8ο και 7ο στην πόλη της Χίου).

Η λειτουργία του νηπιαγωγείου, που λειτουργεί ως παράρτημα του νηπιαγωγείου Βασιλεώνοικου, εντάσσεται  στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης « Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-20120.

Σχετικά Άρθρα