Χίος, Τρίτη 23 Απριλίου

Αρ. Κελεπερτζής: Έτοιμα τα νηπιαγωγεία της Χίου να δεχθούν επιπλέον 150 προνήπια

Λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/02/2019 - 14:17

Κατά 150 προνήπια αναμένεται από την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα πηγαίνουν νηπιαγωγείο στο νησί μας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής και στο Δήμο Χίου.

 

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, οι υφιστάμενες υποδομές, συμπεριλαμβανομένης από του χρόνου της λειτουργίας παραρτήματος του νηπιαγωγείου Βαρβασίου, σε νέο μισθωμένο -από το Δήμο Χίου- χώρο, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν, ενώ παράλληλα θα προγραμματιστεί η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού (κατ’ εκτίμηση θα χρειαστούν 10 με 15 νηπιαγωγοί επιπλέον).

 

Σήμερα στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός νηπίων - προνήπιων είναι σχεδόν 50-50, σε ένα σύνολο 800 και πλέον παιδιών, υπηρετούν 90 νηπιαγωγοί και λειτουργούν σε όλα τα σχολεία ολοήμερα τμήματα για την εξυπηρέτηση όσων γονέων θέλουν διευρυμένο ωράριο, μέχρι τις 4 μ.μ.

 

«Ενδεχόμενα, από αυτό που είδαμε και φέτος, να αντιμετωπίσουν πρόβλημα κάποιοι γονείς, κυρίως γιατί τα νηπιαγωγεία κλείνουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αργότερα. Όμως αυτό είναι ένα ζήτημα που ούτως ή άλλως θα αντιμετώπιζαν κι ένα χρόνο αργότερα, όταν τα παιδιά τους θα πήγαιναν νηπιαγωγείο», ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής, υπεραμυνόμενος, για παιδαγωγικούς λόγους, την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/04/2019 - 18:29

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, βράβευσε σήμερα τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Χίου για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρόγραμμα “Blog Your Heritage – Ο πολιτισμός μας στο ιστολόγιο”, που αποτέλεσε μια συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές έγιναν bloggers και δημιούργησαν τον δικό τους ιστότοπο με φαντασία, ζήλο και καινοτομία. Ένας μικρός αμφορέας σχεδιασμένος και τυπωμένος από 3D εκτυπωτή του σχολείου, δόθηκε δώρο στον Δήμαρχο ως ένα μικρό δείγμα της εργασίας τους.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρωτοβουλία και την προσπάθειά τους, τονίζοντας ότι η συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις διευρύνει τους ορίζοντες, τις γνωριμίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα υποστήριξε, ότι η Τεχνολογική Εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών κ. Αλέκος Αντωνίου τόνισε ότι ήταν μια πολύ δημιουργική χρόνια, όπου η χιώτικη εκπαιδευτική κοινότητα υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε πολλά σχολεία του νησιού μας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για τη στήριξη της λειτουργίας εξεταστικού κέντρου στο νησί μας για προφορική εξέταση των μαθητών ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες εξετάσεις, κατά αντιστοιχία με τα Γενικά Λύκεια, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση της μετακίνησης. Ο Δήμαρχος Χίου με επιστολή του, έθεσε το ζήτημα στο ΥΠΠΕΘ.