Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Αρ. Κελεπερτζής: Έτοιμα τα νηπιαγωγεία της Χίου να δεχθούν επιπλέον 150 προνήπια

Λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/02/2019 - 14:17

Κατά 150 προνήπια αναμένεται από την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα πηγαίνουν νηπιαγωγείο στο νησί μας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής και στο Δήμο Χίου.

 

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, οι υφιστάμενες υποδομές, συμπεριλαμβανομένης από του χρόνου της λειτουργίας παραρτήματος του νηπιαγωγείου Βαρβασίου, σε νέο μισθωμένο -από το Δήμο Χίου- χώρο, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν, ενώ παράλληλα θα προγραμματιστεί η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού (κατ’ εκτίμηση θα χρειαστούν 10 με 15 νηπιαγωγοί επιπλέον).

 

Σήμερα στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός νηπίων - προνήπιων είναι σχεδόν 50-50, σε ένα σύνολο 800 και πλέον παιδιών, υπηρετούν 90 νηπιαγωγοί και λειτουργούν σε όλα τα σχολεία ολοήμερα τμήματα για την εξυπηρέτηση όσων γονέων θέλουν διευρυμένο ωράριο, μέχρι τις 4 μ.μ.

 

«Ενδεχόμενα, από αυτό που είδαμε και φέτος, να αντιμετωπίσουν πρόβλημα κάποιοι γονείς, κυρίως γιατί τα νηπιαγωγεία κλείνουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αργότερα. Όμως αυτό είναι ένα ζήτημα που ούτως ή άλλως θα αντιμετώπιζαν κι ένα χρόνο αργότερα, όταν τα παιδιά τους θα πήγαιναν νηπιαγωγείο», ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής, υπεραμυνόμενος, για παιδαγωγικούς λόγους, την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.