Διαμαρτύρονται δυναμικά οι Λαγκαδούσοι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 12/09/2018 - 09:45
Στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας οι γονείς των μαθητών δημοτικού της Λαγκάδας

Το είπαν και το έκαναν... Πήγαν μεν χθες (Τρίτη 11/9) στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά αλλά από σήμερα (Τετάρτη 12/9) ξεκίνησαν τις δυναμικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Ο λόγος για τους γονείς των 20 περίπου παιδιών από τη Λαγκάδα που φοιτούν στο ενοποιημένο, από φέτος, 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας. Όπως και μία μέρα πριν το άνοιγμα των Σχολείων είχαν καταγγείλει, δεν έχει προβλεφθεί λεωφορείο για τη μετακίνηση των παιδιών τους προς και από το Σχολείο. Οπότε κατέβηκαν από τη Λαγκάδα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούν αυτοπροσώπως...

Και ήταν αρκετοί οι γονείς που "κατέλαβαν" τα γραφεία της Διεύθυνσης ζητώντας την έγγραφη δέσμευση του Προϊσταμένου της, Αριστείδη Κελεπερτζή, ότι το θέμα τους θα λυθεί άμεσα. Βλέπετε αδυνατούν να αντιληφθούν πώς, αφού από το τέλος Ιουνίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας, δεν εξασφαλίστηκε και η μεταφορά των μαθητών και πρέπει να περάσει το λιγότερο ένα διάστημα 20-25 ημερών, προκειμένου να ξεκινήσει το δρομολόγιο, όπως έχει υποσχεθεί, και μέσω του "Ράδιο Αλήθεια", ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης. Γιατί η αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών ανήκει στην Περιφέρεια και μέσω Π.Ε. γίνονται οι διαδικασίες, που δεν μπορούσαν όμως να ξεκινήσουν πριν το άνοιγμα των Σχολείων...!

O προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας, από την πλευρά του διευκρίνισε ότι η μεταφορά των μαθητών δεν είναι στις υποχρεώσεις της υπηρεσίας, τονίζοντας παράλληλα ότι η διαβεβαίωση που έχει από την περιφέρεια είναι ότι σε λίγες μέρες, θα έχει λυθεί το θέμα.

Παράλληλα ο Αριστείδης Κελεπερτζής πρότεινε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές για το χρονικό διάστημα έως ότου μπει «σχολικό λεωφορείο» με το κανονικό δρομολόγιο των ΚΤΕΛ , που άτυπα θα καθυστέρει λίγο, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχολικό δρομολόγιο, λύση όμως που οι γονείς  δεν δέχτηκαν θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι ασφαλές κυρίως για μικρούς μαθητές.

Οι γονείς στη συνέχεια κατηφόρισαν προς τα γραφεία της Π.Ε. Χίου όπου και συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, ο οποίος τους εξήγησε ότι δυστυχώς η ισχύουσα νομοθεσία είναι αυτή που βάζει τους κανόνες, βάσει των οποίων είναι υποχρεωμένοι όλοι να λειτουργούν χωρίς να μπορούν να την παρακάμψουν. Επανέλαβε ότι το νωρίτερο που μπορεί να δρομολογηθεί λεωφορείο αποκλειστικά για τα παιδιά της Λαγκάδας είναι σε 20-25 ημέρες και τους συνέστησε να κάνουν μέχρι τότε υπομονή, χρησιμοποιώντας γι' αυτό το διάστημα είτε το κανονικό δρομολόγιο είτε δικά τους μέσα, εξυπηρετώντας ο ένας τον άλλον.

diamartyria_goneon_apo_ti_lagkada_gia_mi_metafora_mathiton_sto_dimotiko_sholeio_sykiadas

Στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας οι γονείς των μαθητών δημοτικού της Λαγκάδας
Στα γραφεία της Περιφέρειας οι γονείς των μαθητών δημοτικού της Λαγκάδας
Στα γραφεία της Περιφέρειας οι γονείς των μαθητών δημοτικού της Λαγκάδας

Σχετικά Άρθρα