Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Δημιουργική συνάντηση μαθητών από όλο το Αιγαίο η cineμαθεια

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 26/06/2019 - 14:11

Για 7η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ μαθητικών ταινιών cineμαθεια, ανοίγει τις πύλες του  την Παρασκευή 28 Ιουνίου, φιλοξενώντας δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ από σχολεία του Βορείου αλλά και Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε από την Χίο αλλά σύντομα «έσπασε» το φράγμα του νησιού μας και απλώθηκε σε όλο το Αιγαίο, ενώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέφερε η υπεύθυνη του τομέα δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Στέλλα Τσιροπινά, τονίζοντας ότι ο θεσμός αυτός πρέπει να στηριχτεί από όλους.

Κεντρικός υποστηριχτής ο Δήμος Χίου, με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να τονίζει ότι υπάρχουν πια οι ρίζες για την συνάντηση των μαθητών από όλο το Αιγαίο.

Στην δημιουργική ένωση της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφέρθηκαν και οι ίδιοι οι μαθητές που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, αναφερόμενοι την διέξοδο που τους δίνεται, αλλά και τους διαφορετικούς δρόμους που ανοίγονται στον εκπαιδευτικό τους ορίζοντα.

cinematheia_gia_7i_synehomeni_hronia

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 09/12/2019 - 22:17

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου προσκαλεί τα μέλη του στην απογευματινή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 5.00 μ.μ. στον Οίκο Διδασκάλων Χίου.  ο σεμινάριο θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα πραγματοποιηθεί από τους ιατρούς του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, Μαριέττα Πατεινιώτη, Παθολόγο και Ανδρέα Ζερβόπουλο, Γενικό ιατρό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου διοργανώνει την παραπάνω εκπαίδευση προκειμένου να ανταποκριθεί στο έντονο ενδιαφέρον δασκάλων σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών τόσο εντός της σχολικής μονάδας όσο και στη ζωή μας γενικότερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!