Δωρεά οικοπέδου βόρεια της πόλης για νέο εργαστηριακό Κέντρο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 15/03/2024 - 13:19
Ηχητικό απόσπασμα: 

"Εχει βρεθεί οικόπεδο, υπάρχει δωρητής, είναι κατάλληλο για τη δημιουργία Εργαστηριακού Κέντρου, αφού στο παρελθόν εκεί είχε εξεταστεί να γίνει το νέο λύκειο Βόρεια της πόλης".

Το παραπάνω ανέφερε από το Ράδιο "Αλήθεια" η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου, γνωστοποιώντας ότι ήδη η Διεύθυνση έχει αποστείλει το σχετικό αίτημα στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για τη δωρεάν παραχώρησή του στο δήμο για το συγκεκριμένο σκοπό και στις 21 Μαρτίου θα γίνει συνάντηση με το Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς για την οριστικοποίησή της και την έναρξη επί της ουσίας της διαδικασίας για τη δρομολόγηση λύσης που αφορά στο στεγαστικό πρόβλημα του ΕΠΑΛ της πόλης.

Όπως είπε η κα Βλυσίδου το εργαστηριακό κέντρο θα απαιτήσει στεγασμένους χώρους 4.000 τ.μ., για εργαστήρια, αίθουσες για θεωρητικά μαθήματα και γραφεία διοίκησης. Με τη μεταστέγασή του από την Μιχάλων θα απελευθερωθούν χώροι για τα δύο ΕΠΑΛ που στεγάζονται εκεί (πρωινό και εσπερινό), δύο δομές εκπαίδευσης που συνεχώς αυξάνουν τα τελευταία χρόνια το μαθητικό τους δυναμικό.

Παράλληλα, είπε, θα αναζητηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, λύσεις και για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων στις υφιστάμενες υποδομές και κυρίως στο ιστορικό κτίριο του ΕΠΑΛ, που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγρασίας αλλά και στους υπόγειους χώρους του.

Σχετικά Άρθρα