ΕΛΜΕ Χίου: Αίτημα για την έγκριση των ειδικοτήτων που απορρίφθηκαν στα ΕΠΑΛ Χίου

Πέμ, 02/09/2021 - 20:51

«Για άλλη μια χρονιά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αντιμετωπίζονται ως κόστος για την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το ΥΠΑΙΘ και Περιφέρεια Β. Αιγαίου, δεν προχώρησαν στην έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ της Χίου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χίου και συνεχίζει:

«Τη στιγμή μάλιστα που ξανάνοιξε η πλατφόρμα για τις εγγραφές των μαθητών και τις τροποποιήσεις στις επιλογές τους και επομένως μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά σε σχέση με τα σημερινά!

Σε μία περίοδο που για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, κανένα τμήμα δε θα έπρεπε να έχει περισσότερους από 15 μαθητές, το ΥΠΑΙΘ επιμένει στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων με τις οποίες δεν εγκρίνει όλα τα ολιγομελή τμήματα, σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των επιλογών τους..

Τα ολιγομελή τμήματα, τα οποία δεν έχουν εγκριθεί είναι τα ακόλουθα:

Β τάξη (1o EΠΑΛ):

1.  Εφαρμοσμένων Τεχνών
 

Γ τάξη (1ο ΕΠΑΛ):

1. Τεχνικός Μηχανολ. Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

2. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού

3. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Επειδή:

• Στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργίας των τμημάτων δεν προκύπτει σημαντική οικονομική δαπάνη για το δημόσιο

• Συντρέχουν λόγοι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί, κοινωνικοί και λόγοι νησιωτικότητας

• Οι προαναφερόμενοι Τομείς και ειδικότητες είναι μοναδικοί στη Χίο και φυσικά στην πλειονότητα τους εκκρεμούν νέες εγγραφές μαθητών αιτούμαστε, να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία όλων των προαναφερόμενων τμημάτων». 

 

Σχετικά Άρθρα