ΕΛΜΕ Χίου: Αναίτιο κλείσιμο των σχολείων

Δευ, 24/01/2022 - 10:51

"Με πρόσχημα το κύμα κακοκαιρίας, με απόφαση του Δημάρχου Χίου, τη Δευτέρα  τα σχολεία μένουν κλειστά σε όλο το Δήμο Χίου. Μια απόφαση που απομακρύνει τους μαθητές ξανά από τις σχολικές αίθουσες και οδηγώντας τους στην πολυδιαφημισμένη φούσκα της τηλεκπαίδευσης", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χίου.

Σύμφωνα με την Ένωση των καθηγητών, "πρόκειται για τη γνωστή διαδικασία μέσω Webex, που η «επάρκειά» της κρίθηκε στην πράξη και η νομιμότητά της από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και που η μόνη της «χρησιμότητα», για τις  μέρες που θα είναι κλειστά τα σχολεία μας, είναι να συνθέσει το υπουργείο το αφήγημα για «καμία ώρα χαμένη» (όταν μάλιστα υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πάγια κενά εκπαιδευτικών, στα οποία προστίθενται οι νοσήσεις από Covid). Την ίδια στιγμή, όλο αυτό το αφήγημα βασίζεται στον προσωπικό τεχνικό εξοπλισμό διδασκόντων και διδασκομένων".

Η ΕΛΜΕ αναρωτιέται γιατί πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση ενώ το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα καταθέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

"Για να φανούν κάποιοι αρεστοί στην κοινωνία κρύβοντας τις ευθύνες τους;

Μήπως αντί να κλείσουν τα σχολεία θα έπρεπε να έχει υπάρξει μέριμνα για να έχουν τα σχολεία επαρκείς ποσότητες πετρελαίου και να έχει δοθεί η σύσταση να ανοίξουν τα καλοριφέρ μέσα στο Σαββατοκύριακο κάποιες ώρες;

Τέλος με ποιου την εισήγηση πάρθηκε αυτή η απόφαση; Συναίνεσαν σε αυτό οι αρμόδιες σχολικές επιτροπές και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος";

Σχετικά Άρθρα