Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Επανέρχονται ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Χίου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ

Τετ, 03/06/2015 - 11:02

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη, και σε εφαρμογή του νόμου 4327/2015, επανασυστήνονται οι Ομάδες Προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) κατά Διεύθυνση Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί πριν δύο χρόνια στα ΕΠΑΛ Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Ειδικότερα στη Χίο στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου επανέρχονται οι ειδικότητες Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων και Γραφικών Τεχνών και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης.

 Στα σχολεία αυτά θα επανατοποθετηθούν οργανικά οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων, οι οποίοι επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί το 2013.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν για φοίτηση, μεταξύ των άλλων, και από αυτές τις Ομάδες Προσανατολισμού και τους Τομείς με τις Ειδικότητες που θα επαναλειτουργήσουν στην Α΄ τάξη και στη Β΄ τάξη. Για περισσότερες διευκρινήσεις οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα ΕΠΑΛ, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων νομών και στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ).

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 06:44

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ ανακοίνωσε πως ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Ο ίδιος σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση.

"Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ’ έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του. Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!"