Επανέρχονται ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Χίου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ

Τετ, 03/06/2015 - 11:02

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη, και σε εφαρμογή του νόμου 4327/2015, επανασυστήνονται οι Ομάδες Προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) κατά Διεύθυνση Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί πριν δύο χρόνια στα ΕΠΑΛ Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Ειδικότερα στη Χίο στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου επανέρχονται οι ειδικότητες Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων και Γραφικών Τεχνών και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης.

 Στα σχολεία αυτά θα επανατοποθετηθούν οργανικά οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων, οι οποίοι επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί το 2013.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν για φοίτηση, μεταξύ των άλλων, και από αυτές τις Ομάδες Προσανατολισμού και τους Τομείς με τις Ειδικότητες που θα επαναλειτουργήσουν στην Α΄ τάξη και στη Β΄ τάξη. Για περισσότερες διευκρινήσεις οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα ΕΠΑΛ, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων νομών και στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ).

Σχετικά Άρθρα