Χίος, Τετάρτη 24 Ιουλίου

Επανέρχονται ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Χίου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ

Τετ, 03/06/2015 - 11:02

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη, και σε εφαρμογή του νόμου 4327/2015, επανασυστήνονται οι Ομάδες Προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) κατά Διεύθυνση Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί πριν δύο χρόνια στα ΕΠΑΛ Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Ειδικότερα στη Χίο στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου επανέρχονται οι ειδικότητες Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων και Γραφικών Τεχνών και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης.

 Στα σχολεία αυτά θα επανατοποθετηθούν οργανικά οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων, οι οποίοι επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί το 2013.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν για φοίτηση, μεταξύ των άλλων, και από αυτές τις Ομάδες Προσανατολισμού και τους Τομείς με τις Ειδικότητες που θα επαναλειτουργήσουν στην Α΄ τάξη και στη Β΄ τάξη. Για περισσότερες διευκρινήσεις οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα ΕΠΑΛ, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων νομών και στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ).

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 24/07/2019 - 10:58

Διαθέσιμη από σήμερα θα είναι η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για  όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η πλατφόρμα «ανοίγει ξανά για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019  η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2018 – 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.