Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 18/05/2020 - 13:17

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνάσιου, Α' και Β' Λυκείου, μετά από δυο περίπου μήνες, λόγω της καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η επιστροφή των μαθητών έγινε με αυστηρή τήρηση μέτρων, όπως η απόσταση μεταξύ των παιδιών, τόσο μέσα στην τάξη όσο και στους εξωτερικούς χώρους αλλά και η παράλληλη χρήση αντισηπτικών.

«Έχουμε προετοιμαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας έχοντας δημιουργήσει ολιγομελή τμήματα αλλά και τηρώντας κανόνες τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο των μαθητών από την τάξη και το σχολείο», ανέφερε ο διευθυντής του Α' Γυμνασίου Χίου, Δημήτρης Βρούζος.

Οι μαθητές γύρισαν με χαμογέλα στις σχολικές τάξεις, ενώ έδειξαν να πειθαρχούν στις οδηγίες των εκπαιδευτικών, τηρώντας αποστάσεις κατά την διάρκεια του διαλειμματος αλλά και κατά την είσοδο τους στις τάξεις.

Να σημειώσουμε ότι μόνο 10 μαθητές έκαναν χρήση του δικαιώματος της υπεύθυνης δήλωσης για να μην προσέλθουν στο σχολείο, ενώ παράλληλα απουσιάζουν από τα μαθήματα και τα 10 προσφυγόπουλα της τάξεως υποδοχής.

«Από τα 94 παιδιά που έπρεπε να είναι σήμερα εδώ έχουμε 72», ανέφερε ο κ Βρούζος.  
 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys