Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Επί τάπητος τα προβλήματα των Οινουσσών

Παρ, 20/09/2019 - 17:30

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Νότη Μηταράκη είχε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Σ' αυτήν έγινε αναφορά σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί, όπως η υποστελέχωση του Δήμου, η ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τα γύρω νησιά και τον Πειραιά αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός θα είμαστε δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή και θα στηρίξουμε εμπράκτως κάθε θετική πρωτοβουλία για το καλό του τόπου.

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Τρί, 18/02/2020 - 11:15

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “Time machine” που πραγματοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων με σχολεία από Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία τη διετία 2019-2021, πραγματοποιήθηκε από 01 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην πόλη Κότσανη της Βόρειας Μακεδονίας. Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και η κ. Αλέκα Κάρκαλου – υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος καθώς και 6 μαθητές της Β’ τάξης.

Μετά την υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οι μαθητές από όλες τις χώρες, με τη «Μηχανή του χρόνου» περπάτησαν στα ίχνη της ιστορίας και μέσα από τις «ένδοξες» και «σκοτεινές» στιγμές της αναζήτησαν τα σημεία εκείνα που ενώνουν τους λαούς όσο και εκείνα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Οχρίδα, Σκόπια).