Επιτυχημένη συνάντηση Erasmus+ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/10/2016 - 09:49

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση 5 ευρωπαϊκών σχολείων με το 11ο Δημτικό Σχολείο, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Συγκεκριμένα το επισκέφθηκαν 19 συνάδελφοι από το Βέλγιο, την Ισπανία τη Φινλανδία, την Ιρλανδία και τη Ρουμανία. Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη με δρώμενα στον ερχομό τους και στη δεύτερη χρονιά του προγράμματος γι' αυτό και τα παιδιά της Β΄τάξης παρουσίασαν το έργο «Το πλοίο της Ειρήνης», το οποίο είχε και σχετικές αναφορές στις χώρες τους, αλλά και χορούς και τραγούδια, ενώ  παρευρέθηκαν γονείς και τοπικά μέσα ενημέρωσης που είχαν προσκληθεί.

Η Στ' τάξη τραγούδησε το τραγούδι του Jan, που είναι η μασκότ του προγράμματος και αναφέρεται στη συναδέλφωση των νέων μέσα από την τέχνη, σε στίχους και μουσική των παιδιών και εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία.

Μετά τη γιορτή οι συνάδελφοι περιηγήθηκαν στις τάξεις του σχολείου, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και συνομίλησαν μαζί τους στα Αγγλικά, εκφράζοντας και την έκπληξή τους για το επίπεδο των παιδιών στις ξένες γλώσσες αλλά και στον τύπο των ερωτήσεων που έθεταν.

Στο τέλος της ημέρας τους παρετέθη γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα στο σχολείο.

Την επομένη επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου που τους συνεπήρε με τα ευρήματά του και έγινε συνάντηση με το δήμαρχο. Ακολούθησε η συνάντηση προγραμματισμού της δεύτερης χρονιάς στο σχολείο και επισκέψεις ξανά στις τάξεις.

Το σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στη γνωριμία με το νησί τόσο στη βόρεια Χίο, όσο και στη Νότια αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις από τα όσα είδαν και άκουσαν για την ιστορία, τη φυσιογνωμία και τους ανθρώπους του νησιού, τα οποία συμπυκνώνονται σε αυτά που είπε η συντονίστρια του Προγράμματος για όλα τα σχολεία από το Βέλγιο, Greet Snoecx.

«Αν μου έλεγαν να γράψω το όνομα της Χίου στα Αγγλικά, θα ξεκινούσα όχι από το C, αλλά από το Η (έιτς), γιατί από αυτό αρχίζουν οι λέξεις hospitality (Φιλοξενία), Heart (καρδιά εννοώντας την καλοσύνη που συνάντησαν), heroes (τους δασκάλους τους σχολείου), history (την Ιστορία του νησιού).»

Οι δάσκαλοι του 11ου ευχαριστούν για την αρωγή τους το Σύλλογο Γονέων του σχολείου, το δήμο Χίου, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, την ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου.

Σχετικά Άρθρα