ΓΕΛ Καλλιμασιάς Χίου: «Η συμμετοχή μας είναι η φωνή μας»

Παρ, 22/12/2023 - 12:37

Την... ψήφο μας ζητάει το ΓΕΛ Καλλιμασιάς που μέσω του παρακάτω δελτίου Τύπου που εξέδωσε εξηγηγεί αναλυτικά τους λόγους:

"Προβληματιστήκαμε και αποφασίσαμε ότι: το video με τίτλο «Η συμμετοχή μας είναι η φωνή μας» θα είναι η συμμετοχή των μαθητών της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Καλλιμασιάς Χίου στο διαγωνισμό Imagine EU.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της δράσης αυτής κάλεσε τους νέους Ευρωπαίους που βρίσκονται στα δύο τελευταία χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μάθουν περισσότερα για το πώς να είναι ενεργοί πολίτες και να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Κλήθηκαν να σκεφτούν συγκεκριμένες ιδέες που μπορούν να κάνουν την Ε.Ε. έναν καλύτερο τόπο, για να ζει κανείς και που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τους πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημιούργησαν σύντομα video με τις προτάσεις τους. Ο διαγωνισμός βασίζεται στην ιδέα της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών (ECI), ενός σημαντικού εργαλείου της συμμετοχικής δημοκρατίας στην Ε.Ε., που επιτρέπει στους πολίτες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη χάραξη των πολιτικών της. Τα μέλη της μαθητικής μας κοινότητας πιστεύουν ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των νέων μέσα από τη συμμετοχή και την πληροφόρηση και ενθαρρύνουν όλους τους νέους προς αυτή την κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα: τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό. Στόχος της δράσης μας είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών από τους νέους και η ενεργός συμμετοχή τους στα κοινά μέσω της προώθησης της συμμετοχικής δημοκρατίας στην οποία έχουν σοβαρό έλλειμμα. Μόνο έτσι ο νέος ενεργός πολίτης θα συμβάλλει με έναν τρόπο στις αποφάσεις. Οι μαθητές μας πιστεύουν ότι η δύναμη της βελτίωσης και της μεταμόρφωσης είναι στη βάση, δηλαδή στα σχολεία. Βλέπουν το σχολείο ως έναν Μικρόκοσμο της Ευρώπης που εκπροσωπούνται διαφορετικότητες σε όλα τα επίπεδα. Ονειρεύονται οι κοινωνικοί δεσμοί να γίνουν ισχυροί και να χτίζονται γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε όλους τους νέους της Ευρώπης. Οι υποστηρικτές μας (επιθυμούμε και χρειαζόμαστε την ψήφο σας) θα πρέπει να εγγραφούν στο φόρουμ ECI μέσω της σύνδεσης στην Ε.Ε., για να μπορούν να ψηφίσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Εγγραφή | Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (europa.eu) Μπορούν να ψηφίσουν όσα βίντεο επιθυμούν, αλλά μόνο μία φορά ανά video. Τη δική μας προσπάθεια μπορείτε να υποστηρίξετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://citizens-initiative-forum.europa.eu/video-competition/our-partic...

Ο χρόνος υποβολής video στο διαγωνισμό ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε ο χρόνος ψηφοφορίας. Συμμετέχουν 388 μαθητικές ομάδες από όλη την Ευρώπη και οι 70 από αυτές είναι από την Ελλάδα.

«Η συμμετοχή μας είναι η φωνή μας»: αυτή είναι η δική μας συμμετοχή και σας καλούμε να μας στηρίξετε."

Σχετικά Άρθρα