Χωρίς κυλικείο τα 1ο και 3ο ΓΕΛ!

Τετ, 06/10/2021 - 14:52

Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Χίου που στεγάζει δύο γενικά λύκεια -το 1ο και το 3ο- καθώς και το Δημόσιο ΙΕΚ, δεν έχει εντός του χώρου του κυλικείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών!

Για την ακρίβεια υποδομή για κυλικείο έχει, αλλά αυτό δεν είναι μισθωμένη και όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ μέχρι να γίνει αυτό θα μεσολαβήσει σημαντικό χρονικό διάστημα, αφού προηγούμενα πρέπει στις εγκαταστάσεις να γίνουν παρεμβάσεις από το Δήμο Χίου, που προϋπολογίζονται σε 3.500 με 4.000 ευρώ, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας λειτουργίας. 

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, τόνισε ότι από πέρσι που σταμάτησε η προηγούμενη μίσθωση μεσολάβησε συζήτηση - βάσει αιτημάτων από τα σχολεία- για αλλαγή του χώρου που έχει εγκατασταθεί η καντίνα, ή η επέκτασή της, κάτι που τελικά αποκλείστηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Μέχρι να γίνει αυτό μπήκαμε στην επόμενη χρονιά και με τα σχολεία να λειτουργούν ήδη ένα μήνα, όπως είπε ο κος Χατζησταμάτης, διερευνάται η εξεύρεση χρηματοδότησης για τις εργασίες στο κυλικείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν αυτό γίνει και αφού εκτελεστούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις,  τότε η επιτροπή θα βγάλει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του κυλικείου.

Εννοείται ότι επειδή έχουμε να κάνουμε με λειτουργίες που αφορούν το δημόσιο, η όποια πρόβλεψη χρόνου μάλλον είναι παρακινδυνευμένη… οπότε οι μαθητές ή θα φεύγουν με ταπεράκι και νερό από το σπίτι, ή θα πριν πάνε στο σχολείο θα τα προμηθεύονται από άλλα καταστήματα.

Σχετικά Άρθρα