Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

Θετικοί μόνο δύο μαθητές σε Γενικό Λύκειο
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 10/05/2021 - 14:27

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τα αποτελέσματα του self test στο χέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση μετά από περίπου 3 μήνες.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή, δεν υπήρχαν προβλήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που υποδέχτηκαν σήμερα περίπου 4.500 χιλιάδες μαθητές.

«Δεν έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κανένα πρόβλημα στα σχολεία μας», ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής, συμπληρώνοντας ότι η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και το πρωί της Πέμπτης, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές θα πρέπει να επαναλάβουν το τεστ το βράδυ της Τετάρτης.

Ίδια εικόνα και στα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιμιλιανό Ευαγγελινό δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα.

«Είχαμε δυο μαθητές Λυκείου, αδέρφια, θετικούς στον κορωνοϊό, αλλά δεν προσήλθαν στο σχολείο και έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε ο κ.Ευαγγελινός, υπογραμμίζοντας ότι η χρήση του self test, γίνεται ακριβώς  για να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί  μαθητές και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα όπως είπε, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιμετωπίστηκαν και τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με την χορήγηση των self test στο προσωπικό, κυρίως στην καθαριότητα, ενώ σε μερικές περιπτώσεις που προέκυψε πρόβλημα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας χορήγησε τα ανάλογα τεστ.

horis_kanena_provlima_i_epanaleitoyrgia_nipiagogeion_-_dimotikon_sti_hio

Σχετικά Άρθρα