Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Η «απόβαση» των ΜΑΤ στα νησιά έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα

Συνέντευξη Α. Μιχαηλίδη στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/03/2020 - 16:40

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη έδωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης την Δευτέρα 9 Μαρτίου. Την συζήτηση μονοπώλησε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και ειδικότερα τη Χίο.

 

Μεταξύ άλλων, ο Α. Μιχαηλίδης δήλωσε πως η «απόβαση» των ΜΑΤ στα νησιά έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα και πως θα πρέπει να είναι σαφές στην κυβέρνηση πως δεν μπορεί να προχωρήσει η δημιουργία κλειστών υπερδομών. Χαρακτήρισε, επιπλέον, «απεχθή επιλογή» που παραπέμπει σε περασμένες, μαύρες δεκαετίες την δημιουργία δομών σε ξερονήσια.

Αναφορικά με τα γεγονότα βίας και αυτοδικίας στα νησιά, τόνισε ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι σε τέτοιες καταδικαστέες  πράξεις, μη αντιλαμβανόμενοι ότι θα τις βρουν μπροστά τους. Τόνισε ότι η φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε κυβέρνησης, όμως η ΝΔ το πράττει με όρους «πολεμικού εγερτηρίου», πατριδοκαπηλίας και επικοινωνιακής διαχείρισης. Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς τύπου «Δούρειου Ίππου», μάλιστα, η ΝΔ ναρκοθετεί την προοπτική συνεννόησης που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ανέδειξε, τέλος, κάποια ζητήματα που πρέπει να τεθούν υπόψη σε πιθανή αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, στα οποία πρέπει να περιλαμβάνεται η καταδίκη της εργαλειοποίησης του προσφυγικού από την Τουρκία και η δίκαιη κατανομή μεταξύ των κρατών των της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 11:51

 Στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας μπορούν να δουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  τις  βαθμολογίες τους.

Οι βαθμολογίες με τους κωδικούς των υποψηφίων αναρτώνται και στα λύκεια.

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.