Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών για τα ολιγομελή τμήματα

Τρί, 10/09/2019 - 06:17

Μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης με Αρ. Πρωτ. 3982/19-07-2019  της Περιφερειακής Διευθύντριας Π&Δ Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου εγκρίνονται για το σχολικό έτος 2019-2020 στα ΕΠΑΛ Βόρειου Αιγαίου συνολικά τα παρακάτω ολιγομελή τμήματα:

3 τμήματα, Α΄τάξης, 9 τμήματα, Β΄τάξης τομέα και  30 τμήματα,  Γ΄& Δ΄τάξης.

 

Επίσης, μετά την δημοσιοποίηση της ΥΑ με Αρ. Πρωτ. 134161/Y2/30-08-2019  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εγκρίνονται κατ΄ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2019-2020 στο Βόρειο Αιγαίο τα παρακάτω ολιγομελή τμήματα:

  • 1ο  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: 4 τμήματα ειδικοτήτων, Γ΄τάξης
  • 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ:   1 τμήμα ειδικότητας, Δ΄τάξης
  • 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ:  2 τμήματα ειδικοτήτων, Γ΄τάξης
  • 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΓΕΡΑΣ: 4 τμήματα τομέα, Β΄τάξης &

                                                               2 τμήματα ειδικοτήτων, Γ΄τάξης

  • 1ο  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ: 2 τμήματα τομέα, Β΄τάξης &

                                                                                              2 τμήματα ειδικοτήτων, Γ΄τάξης

  • ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΣΑΜΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΕΙΟ: 1 τμήμα τομέα, Β΄τάξης &

                                                                           1 τμήμα ειδικότητας, Γ΄τάξης

  • ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ: 2 τμήματα τομέα, Β΄τάξης,

                                                         1 τμήμα ειδικότητας, Γ΄τάξης

                                                         4 τμήματα ειδικοτήτων, Δ΄τάξης

  • 1ο  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ: 1 τμήμα τομέα, Β΄τάξης &

                                                              4 τμήματα ειδικοτήτων, Γ΄τάξης

  • 1ο  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ: 1 τμήμα ειδικότητας, Γ΄τάξης
  • ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ: 1 τμήμα ειδικότητας, Γ΄τάξης

                                         3 τμήματα ειδικοτήτων, Δ΄τάξης

Εγκρίθηκαν επομένως:

10 τμήματα τομέων Β΄τάξης και 26 τμήματα ειδικοτήτων Γ΄& Δ΄τάξης

 

Συνολικά επομένως εγκρίθηκαν:

3 τμήματα Α΄τάξης 19 τμήματα τομέων Β΄τάξης και 56 τμήματα ειδικοτήτων Γ΄& Δ΄τάξης

 

Τελικό Σύνολον: 78 τμήματα

 

   Ως Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών δεν μας έχει αναφερθεί εγγράφως η μη έγκριση ολιγομελούς τμήματος σε ΕΠΑΛ στην περιοχή ευθύνης μας προκειμένου να προβούμε σε ανάλογες ενέργειες. Σε ότι αφορά την μη έγκριση του ολιγομελούς τμήματος τομέα Β΄ τάξης Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων που καταγγέλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ της Χίου, η οποία σημειωτέον δεν είναι κατάργηση αλλά αναστολή λειτουργίας του τμήματος για ένα χρόνο, ευχόμαστε να εγκριθεί μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων του και τις ενέργειες των τοπικών παραγόντων της Χίου.

 

Συμπερασματικά, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που οι υπηρεσιακοί παράγοντες και κυρίως η Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ενέκριναν για πρώτη φορά μετά από τα τελευταία ¨ταραχώδη¨ χρόνια ως προς το εξεταζόμενο θέμα, εγκαίρως, τα παραπάνω ολιγομελή τμήματα στην περιοχή ευθύνης μας. Να σημειωθεί επίσης ότι νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και όσους συνέδραμαν και συνέβαλαν με τον τρόπο τους ο καθένας στον συγκεκριμένο σκοπό που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους 2019-2020.

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

site: http://users.sch.gr/convichat

e-mail: convichat@sch.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/01/2020 - 10:55

«Λάθος» χαρακτηρίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει «σαφώς» την κατανομή προσφύγων στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως αναφέρει απόψε στη διαδικτυακή της έκδοση, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, η Kronen Zeitung, ο κ. Νέχαμερ, τόνισε σήμερα ενώπιον Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Ζάγκρεμπ, πως «οι αριθμοί αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι ανησυχητικοί και είναι λάθος που οι άνθρωποι μεταφέρονται από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα, διότι αυτό θα οδηγήσει το οργανωμένο έγκλημα των διακινητών να φέρνει και πάλι περισσότερους ανθρώπους στα νησιά». 

Επισημαίνοντας πως «οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι οικονομικοί πρόσφυγες και συνεχίζουν κατόπιν με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη», ο υπουργός Εσωτερικών της νέας αυστριακής κυβέρνησης, διακήρυξε την απόρριψη από την επίσημη Βιέννη, μίας κατανομής προσφύγων και μεταναστών στις άλλες χώρες της Ε.Ε..

«Η Αυστρία είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη και είχε να αντιμετωπίσει 200.000 αιτήσεις ασύλου από το 2015. Ήδη έχουμε συμβάλει και εξακολουθούμε να συμβάλλουμε πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας πως θεωρεί καλύτερο, άνθρωποι που έχουν διασωθεί στη Μεσόγειο να μεταφέρονται πίσω στη Λιβύη, εφόσον διασφαλίζεται εκεί μία ανθρώπινη μεταχείρισή τους. Σύμφωνα με τον νέο Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, που προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι σημαντικό να ενισχυθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων και να αυξηθεί το δυναμικό της Frontex, όπως επίσης και να υπάρξει «ένας από κοινού αγώνας κατά της παράνομης μετανάστευσης και κατά των διακινητών».

«Όλοι έχουμε μπροστά μας τις εικόνες των στοιβαγμένων σε φορτηγά ανθρώπων, οι οποίοι πληρώνουν χιλιάδες δολάρια ή ευρώ, και από την δυστυχία κερδίζει το οργανωμένο έγκλημα, οι διακινητές» σημείωσε. «Τώρα είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τα κράτη κατά μήκος της ανατολικής μεσογειακής διαδρομής, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με συνέπεια τη διακίνηση και να καταστρέψουμε τη διαδικτύωση». 

Σημαντική θεωρεί ο ίδιος την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης της αποστολής «Σοφία» για την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων για την Λιβύη που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, ενώ ταυτόχρονα, η διάσωση στη θάλασσα, δεν θα πρέπει κατά την άποψή του να αποτελεί αυτόματα εισιτήριο για την Ευρώπη, δεδομένου ότι αυτό ικανοποιεί μονάχα το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών. 

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται, όλο και περισσότεροι προσπαθούν να διαπεράσουν τη Μεσόγειο, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πνίγονται, οπότε πρέπει να τηρήσουμε με συνέπεια την γραμμή μας» προειδοποίησε ο Καρλ Νέχαμερ στην εισήγησή του στο Συμβούλιο υπουργών στο Ζάγκρεμπ.

Η Kronen Zeitung, επισημαίνει πάντως, πως απ’ την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ζήτησε να υπάρξει «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» στην κατανομή των προσφύγων, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και το συμφέρον της Αυστρίας – και πως εάν δεν λειτουργήσει, θα υπάρξει μια άτακτη εξέλιξη, με όλους τους κινδύνους που προκύπτουν εάν χαθεί ο έλεγχος, κάτι που έχουν βιώσει όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Αυστριακών. 

Για τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, μια συμβιβαστική λύση, όπου ορισμένες χώρες θα δέχονταν πρόσφυγες αλλά άλλες θα συνεισέφεραν με χρήματα, είναι δυνατή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ