Καλυμμένα με δασκάλους και νηπιαγωγούς τα σχολεία για το πρωινό ωράριο

Μετά την τοποθέτηση 72 αναπληρωτών, σύμφωνα με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/09/2016 - 14:32

Καλύτερα από πέρσι, με μεγαλύτερη πληρότητα σε εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν οι ανάγκες του πρωινού ωρολογίου προγράμματος των δημοτικών και νηπιαγωγείων της Χίου, ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά που θα βρει στα θρανία 3.000 μαθητές δημοτικού και 900 νήπια.

Το παραπάνω εκτιμά ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζή, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την τοποθέτηση 72 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Χίο.

«Όσους αναπληρωτές δασκάλους ζητήσαμε και νηπιαγωγούς μας τους στέλνει το υπουργείο και ήδη σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς παρουσιάστηκαν ή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη Δ/νση. Μέχρι την Παρασκευή θα γίνει η τοποθέτησή τους στα σχολεία», δήλωσε στην «Α» ο κ. Κελεπερτζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τοποθετούνται 29 αναπληρωτές δάσκαλοι και 27 νηπιαγωγοί, ενώ καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε δασκάλους ειδικής αγωγής (ζητήθηκαν 17 αναπληρωτές και στέλνονται 14) και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής (στέλνονται οι 2 που ζητήθηκαν).

Το αν θα δημιουργηθούν στην πορεία κενά, λόγω εκπαιδευτικών που θα λάβουν για διάφορους λόγους άδεια από την υπηρεσία τους (εγκυμοσύνες κ.λ.π.), αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί όταν παρουσιαστεί, σχολίασε ο κ. Κελπερτζής, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στην παρούσα φάση με τους αναπληρωτές που τοποθετούνται καλύπτονται τα κενά και στα πολύπαθα σχολεία Ψαρών και Οινουσσών, όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι δάσκαλοι.

Το ζητούμενο στη συνέχεια είναι η κάλυψη των ολοήμερων, που στα μεγάλα σχολεία, όπως είπε, θα γίνει από το υπάρχον προσωπικό και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της διαχείρισης του υφιστάμενου προσωπικού Α/βάθμιας και Β/βαθμιας και η τοποθέτηση μέσα την επόμενη εβδομάδα αναπληρωτών ειδικοτήτων,  ενώ στα 2θεσια – 3θεσια δημοτικά, θα περιμένουν νέα φουρνιά αναπληρωτών δασκάλων.

Καλυμμένα με δασκάλους και νηπιαγωγούς στο πρωινό ωράριο τα σχολεία

Σχετικά Άρθρα